Головна Новини Суспільство події В Україні можуть заборонити ще один телеканал: який і чому
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть заборонити ще один телеканал: який і чому

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення хоче анулювати ліцензію телеканалу «НАШ»

19 серпня 2021, 16:12
Поділіться публікацією:

У четвер, 19 серпня, стало відомо, що представники Національної ради з питань телебачення і радіомовлення готуються в суді відстоювати прохання на відкликання ліцензії в одного із телеканалів. За інформацією "24 каналу", під загрозою заборони трансляції опинилося медіа "НАШ".

В Україні можуть заборонити ще один телеканал: який і чому

Телеканалу "НАШ" можуть анулювати ліцензію

Як зазначають журналісти, цей телеканал пов'язують із політиком Євгеном Мураєвим, відомим своїми проросійськими поглядами. Схожі меседжі часто транслює і це ЗМІ, за що неодноразово викликало невдоволення націоналістів та патріотів.

Тепер же за справу взялася Нацрада, оскільки його члени вважають, що телеканал здатний розпалювати ворожнечу у національних і релігійних питаннях. Головна причина — один із травневих випусків чергової авторської телепрограми каналу "НАШ", де гостем ефіру став ексглава комуністичної партії України Петро Симоненко.

Тоді політик під час виступу заявив, що Православна Церква України займається "розколом України". Крім цього, колишній політик дозволив собі ще кілька не зовсім коректних висловлювань на адресу ПЦУ.

У Нацраді ефір "НАШого" проаналізували відразу після виходу програми. Було підготовлено звернення до керівництва телеканалу, де запис програми просили або видалити, або вирізати з нього скандальні висловлювання Симоненка. Однак "НАШ" не відреагував на звернення. Більш того — цей ефір ще кілька разів транслювався у повторі.

Саме тому телеканал вирішили покарати за всією суворістю. Цього разу у Нацраді виявили солідарність усі представники організації, погодившись через суд домогтися анулювання ліцензії телеЗМІ.

Цікаво, що програма "Марафон" (де і висловлювався Петро Симоненко — ред.) транслювалася ще одним каналом — "Максі ТВ". Однак це медіа змогло відбутися лише немаленьким штрафом. У Нацраді з адміністрації ЗМІ зажадали заплатити в бюджет близько 120 тис. грн.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що кілька українських телеканалів будуть оштрафовані за те, що порушили вимоги за мовними квотами в ефірний час. Які ЗМІ були покарані "гривнею", читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ми розповідали, що в Києві був затриманий оператор одного з відомих каналів, який у вільний час займався наркобізнесом. Подробиці — в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини