Головна Новини Суспільство події В Україні можуть посилити штрафи за світло у вікні та порушення комендантської години
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть посилити штрафи за світло у вікні та порушення комендантської години

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який передбачає посилення штрафів за деякі порушення під час війни

18 травня 2022, 02:25 comments1240
Поділіться публікацією:

В Україні у зв'язку з військовою агресією Російською Федерацією, запроваджено воєнний стан та діє комендантська година. І на цей період у країні можуть посилити штрафи за деякі порушення, зокрема світломаскування.

В Україні можуть посилити штрафи за світло у вікні та порушення комендантської години

Штрафи в Україні під час війни (фото з відкритих джерел)

Відомо, що до Верховної Ради на розгляд подано законопроект №7356 "Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності за порушення встановлених обмежень в умовах дії воєнного стану".

Цим документом передбачають посилити штрафи за порушення комендантської години (у кожному регіоні встановлено свій час) та за світло у вікні. Сума штрафу складатиме від 170 до 340 гривень. Але для жителів прикордонних смуг (у межах 5 км від державного кордону), порушення комендантської години коштуватиме вдесятеро дорожче – штраф становитиме від 1 700 до 3 400 гривень.

За продаж спиртних напоїв у заборонений час також каратимуть — від 8 500 до 17 000 гривень штрафу.

Ще у законопроекті пропонують штрафувати від 1 700 до 5 100 гривень за відпустку ліків понад встановлені обмеження. При цьому ліки та виторг за них також будуть конфісковані.

Нагадаємо, що український парламент ухвалив у першому читанні новий законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо захисту честі та гідності громадян та працівників правоохоронних органів (№5050-1).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Національний банк України оновив правила щодо штрафів для банків. Правила набули чинності з 2 травня 2022 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

5

18 травня 2022, 03:01

Вот же дебил времен второй мировой писал закон о светомаскировке! Он думает, что ракеты на свет ориентируются? Или на скорости самолета за 1000 км/ч можно рассмотреть свет в окне?


Новини