Головна Новини Суспільство події В Україні може статися спалах небезпечної хвороби: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні може статися спалах небезпечної хвороби: що відомо

В Україні значно збільшилася кількість комарів

28 липня 2021, 19:36
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

В Україні може статися спалах малярії. Причиною тому стали погодні умови та зміни клімату в країні. Про це повідомляє видання РБК-Україна.

В Україні може статися спалах небезпечної хвороби: що відомо

Збільшення кількості комарів в Україні. Фото з відкритих джерел

На думку експертів, саме зміна клімату привела до того, що в Україні значно збільшилася кількість комарів і інших комах. Особливо зараз це торкнулося українських курортів, де відпочиваючі тільки і встигають, що відбиватися від комарів. Крім Азовського і Чорного моря від великої кількості цих комах страждає і Київ.

Варто відзначити, що сезон комарів триває більш ніж півроку, з квітня і по жовтень. Ентомологи кажуть, що збільшення кількості комарів відбувається не тільки в цьому році. На це в першу чергу впливають погодні умови, адже ці комахи починають активне розмноження в період, коли протягом довгого часу дощ змінює тепло і навпаки. В останні кілька тижнів в Україні тримається саме така погода.

Комарі є переносниками багатьох хвороб. Однак найнебезпечнішою залишається гостра гарячкова хвороба під назвою малярія. Експерти не виключають, що через збільшення кількості комах, країна може зіткнутися зі спалахом цієї небезпечної хвороби.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що жителька села Садів, що у Волинській області, опинилася в лікарні з небезпечним захворюванням після того, як була вкушена комахою на вулиці. Спочатку медики припускали, що у неї ГРВІ або COVID-19, але пізніше з'ясувалося, що причина погіршення її стану полягало в зовсім іншій хворобй. Детальніше про це читайте на нашому сайті.

Також портал "Коментарі" писав про те, які натуральні запахи відлякують комарів. Від настирливих комах можна рятуватися натуральними і приємними ароматами. Саме з таких є запахи, які комарі не переносять. Детальніше читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини