Головна Новини Суспільство події В українки після укусу комахи виявили небезпечну хворобу
commentss НОВИНИ Всі новини

В українки після укусу комахи виявили небезпечну хворобу

На цей момент жінка в лікарні

23 липня 2021, 18:44
Поділіться публікацією:

Мешканку села Садів, що у Волинській області, вкусив гедзь. Після цього лікарі виявили у неї небезпечне захворювання. Про це пише видання РБК-Україна, посилаючись на Волинський обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ.

В українки після укусу комахи виявили небезпечну хворобу

В мешканки Волинської області виявили туляремію - фото: з відкритих джерел

За інформацією джерела, жінка пасла корів і відчула, як її щось вкусила. Як виявилося, це був ґедзь. Незабаром їй стало погано і вона звернулася до медиків. Під час обстеження лікарі виявили у потерпілої туляремію.

Туляремія — це небезпечне інфекційне захворювання, викликане бактерією Francisella tularensis, яка може потрапити в людський організм при контакті з інфікованими тваринами або при укусі комах.

Діагноз був поставлений не відразу. Спочатку медики вважали, що у жінки гостра респіраторна вірусна інфекція (ГРВІ) або ж COVID-19, але її стан все погіршувався. Тоді медики припустили, що у пацієнтки може бути туляремія. Були проведені всі необхідні аналізи й діагноз був підтверджений.

За словами лікарів, після укусу гедзів, у жінки стала піднімати температура і з'явився озноб, ніби при застуді. Вже через два дні місце укусу сильно почервоніло і на ньому з'явилася припухлість. Крім того, постраждала стала скаржитися на болі в суглобах і збільшення лімфовузлів.

На цей момент жінка проходить лікування в лікарні. Відзначається, що в цьому році це був перший випадок зараження туляремією.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало читачів про те, що Австрійця вкусив величезний пітон, який несподівано виліз з унітаза, а також про те, до як зрозуміти, що вашого домашнього улюбленця вкусив кліщ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини