Головна Новини Суспільство події В Україні монету продають майже за 1000 доларів: про який номінал йдеться (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні монету продають майже за 1000 доларів: про який номінал йдеться (ФОТО)

В Україні цінується монета номіналом в 15 копійок 1992 року

22 серпня 2022, 11:30 comments2351
Поділіться публікацією:

Власники рідкісної для України монети номіналом в 15 копійок 1992 року можуть заробити понад 800 доларів за актуальним курсом. Крім "незвичного" номіналу, вона має ще одну особливість – реверс відносно аверсу повернутий на 180 градусів. Як передає видання "Коментарі", продають монету на спеціалізованому аукціоні Violity.

В Україні монету продають майже за 1000 доларів: про який номінал йдеться (ФОТО)

Власник такої монети розповідає: вона була викарбувана "однією з перших" – підтвердженням цього є "проріз в листі". "У пізніших монет проріз викришений", – пояснює він. Вага монети – 2,07 г. Вилита монета з магнітної стали, яка плакована (покрита) латунню.

Зазначається, що номінал монети 15 копійок був пробним. Фактично рішенням про введення в обіг такої монети так і не вступило в силу. Спочатку монету виготовили з різних матеріалів, щоправда в обмеженій кідбкості. Прот е, згодом це рішення відмінили. 

В Україні дорого можна продати не лише монети, які виготовлені пробним номіналом, а й з дефектами при виробництві. Одним із таких дефектів є поворот аверса щодо реверсу. Також колекціонери готові заплатити більше, якщо зустрінеться монета з двома реверсами або двома аверсами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — готуємося до Дня державного прапора та Дня Незалежності України: яких "сюрпризів" чекати і, чому більше за українців потрібно хвилюватися саме росіянам. Про це і не тільки розповіли експерти в ексклюзивному інтерв’ю.

Також видання "Коментарі" повідомляло — міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто повідомив, що переговори з Туреччиною щодо членства Фінляндії та Швеції в НАТО пройдуть до кінця місяця. Метою майбутньої зустрічі є можливість розглянути пункти меморандуму про взаєморозуміння, узгоджене у червні на саміті НАТО в Мадриді. Які перспективи зустрічі? Чи вдасться сторонам знайти порозуміння? Коли Фінляндія та Швеція можуть стати повноцінними членами НАТО? Чому те, що відбувається, важливо для України? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

В Україні монету продають майже за 1000 доларів: про який номінал йдеться (ФОТО) - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Миша

24 серпня 2022, 09:59

Абсолютно безграмотная статья. набор слов с ошибками

Виктор

24 серпня 2022, 09:58

Это капец какой-то, автор ты хоть читай текст после гугл переводчика. В каком письме прорезь? Что такое "броскость". Что такое "плакована".

Андрей

23 серпня 2022, 22:03

Даже переписать без ошибок не можете. Автор, найди другую тему для статей, в монетах ты баран


Новини