Головна Новини Суспільство події В Україні хочуть знести пам’ятник дружби Москви та Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть знести пам’ятник дружби Москви та Києва

Як заявив депутат від партії «Європейська солідарність», немає ніякої дружби між Україною та Росією

24 червня 2021, 20:25 comments1037
Поділіться публікацією:

У столиці України демонтують пам’ятний знак, який був зведений у 2001 році як символ дружби між Москвою та Києвом. Монумент наразі знаходиться по вулиці Маршала Якубовського. Про це написали на сторінці у Фейсбук партії "Європейська солідарність" — Київ.

В Україні хочуть знести пам’ятник дружби Москви та Києва

Пам'ятник на честь дружби між Москвою та Києвом. Фото з відкритих джерел

Зокрема, депутат Київради від партії Олег Левченко заявив, що у сквері столиці не місце такому монументу, адже між Україною та Росією немає дружби. Депутат наголосив, що пам’ятник підлягає демонтажу.  

Він додав, що вісім років поспіль Росія цинічно веде війну на сході України й анексувала Крим, тому "акценти потрібно розставляти особливо чітко та зрозуміло".

"Ніякої дружби з Росією немає, бо це Україні – ворог. І рішення комісії з питань власності ще раз підкреслює нашу стійку позицію в цьому питанні", — сказав Левченко.

Депутат повідомив, що комісія Київради з питань власності виступила на підтримку  відповідного проєкту рішення. За словами Левченка, документ винесуть на розгляд  на пленарному засідання міськради, а після ухвалення рішення пам’ятник знесуть.

Нагадаємо, видання "Коментарі" писало, що в Данії осквернили пам'ятник Тарасу Шевченку. Як повідомили представники дипломатичної організації, невідомі хулігани розфарбували бюст Кобзаря в білий, синій і червоний кольори – саме таке забарвлення характерне для російського державного прапора.

Також вандали залишили на пам’ятнику кілька написів. Всі вони характерні для російської пропаганди проти України. Тут і твердження про нібито російський Крим, і негативний посил для Північноатлантичного Альянсу ("До біса НАТО" — "найм'якший" варіант перекладу одного з написів), і звичне звинувачення інших людей у нацизмі. Крім того, на одній зі сторін постаменту знайдено напис "Rus Land" ("Російська земля").





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

читатель

24 червня 2021, 20:39

та пусть ломают потом опять помирятся - на новом денег распилят....

пи доРосс

24 червня 2021, 19:39

Не брат ты мне... ты ПИ. ДОРОСС !


Новини