Головна Новини Суспільство події В Україні хочуть підвищити штрафи для водіїв і пішоходів: коли і на скільки
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть підвищити штрафи для водіїв і пішоходів: коли і на скільки

Так, водіїв за їзду в нетверезому вигляді пропонують штрафувати від 17 до 51 тисячі гривень

16 лютого 2021, 11:39
Поділіться публікацією:

На сьогоднішньому засіданні парламент України розгляне у другому читанні законопроект № 2695, який передбачає посилення відповідальності за деякі порушення правил дорожнього руху. Про це повідомляє РБК-Україна.

В Україні хочуть підвищити штрафи для водіїв і пішоходів: коли і на скільки

В Україні хочуть підвищити штрафи для водіїв і пішоходів - фото з відкритих джерел

Перший блок змін стосується нових штрафів в розмірі 510 гривень, які порушники можуть отримати за розмову по телефону за кермом, не пристебнутий ремінь, відсутність номерного знака, відсутність мотошлема (для мотоциклістів), порушення правил проїзду перехресть, зупинок громадського транспорту та інше.

680 гривень штрафу може очікувати на тих, хто порушує правила стоянки.

В законопроектах також вказані штрафи, які планують ввести стосовно водіїв, які їздять без прав. В такому випадку українцям доведеться платити 1190 гривень. А ось після позбавлення прав водія очікує штраф у розмірі 20 400 гривень.

У разі, якщо водій знаходився в нетверезому стані за кермом, йому буде загрожувати штраф в розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням водійських прав на рік. За повторне порушення протягом року — 34 тисячі гривень з позбавленням прав на три роки. Якщо водій за подібним порушенням попадеться втретє — штраф 51 тисяч гривень.

Законопроект також передбачає і посилення покарання для пішоходів. Так, тим, хто переходить дорогу в недозволеному місці, загрожує штраф у 255 гривень. За порушення ПДР велосипедистами штраф підвищать до 340 гривень. За ці ж порушення, вчинені в нетверезому стані — 680 гривень, за створення аварійної ситуації — 850 гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні найближчим часом можуть скасувати повідомлення про штрафи, які в народі встигли назвати "листами щастя". Штрафи не будуть надходити в поштову скриньку за місцем проживання порушника, їх зможуть відправляти відразу в режимі онлайн.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини