Головна Новини Суспільство події В Україні дозволили лікуватися проти COVID-19 пігулками від Pfizer
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні дозволили лікуватися проти COVID-19 пігулками від Pfizer

Ліки призначені для використання пацієнтами з груп ризику

18 лютого 2022, 05:00
Поділіться публікацією:

В Україні дозволили застосування пігулок Pfizer для лікування коронавірусу. Препарат "Паксловід" був прийнятий до екстреного використання.

В Україні дозволили лікуватися проти COVID-19 пігулками від Pfizer

Pfizer (фото з відкритих джерел)

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу. Ліки призначені для використання пацієнтами із груп ризику. Препарат повинен допомогти уникнути погіршення стану та переходу захворювання в середній або тяжкий перебіг. Поки що МОЗ погоджує графік постачання ліків. У Pfizer заявляли, що "Паксловід" знизив комбіновану частоту госпіталю або смертей на 89% порівняно з плацебо. Препарат застосовували пацієнти, які нещодавно відчули появу симптомів захворювання. Потребули госпіталі менш як 1% хворих. Ніхто з вірусів під час випробувань не помер.

Міністерство охорони здоров'я уклало контракт на постачання 300 тисяч курсів до України ще до реєстрації препарату. Також у нашій державі схвалений до застосування "Молнупіравір". Країна поки що отримала 60 тисяч із 300 тисяч законтрактованих курсів ліків проти коронавірусної хвороби. За призначенням лікаря його рекомендують застосовувати на ранніх етапах, щоб запобігти виникненню тяжкого перебігу захворювання.

Нагадаємо, компанія Pfizer та її фармацевтичний партнер BioNTech офіційно подали заявку до Управління з контролю за продуктами та ліками США (FDA) на отримання дозволу на екстрене використання своєї вакцини від коронавірусу для дітей у віковому діапазоні 6 місяців-4 роки. Такий поспіх у компанії пояснили хвилею захворювання на штам "Омікрон", яка поширюється по світу. Відомо, що FDA збирає групу експертів на 15 лютого, щоб досліджувати це питання. "Наявність безпечної та ефективної вакцини для дітей цієї вікової групи є пріоритетом для агентства, і ми прагнемо своєчасно переглядати дані, які агентство попросило надати Pfizer у світлі нещодавнього сплеску Omicron", — заявила комісар FDA Джанет Вудкок. Зараз ті дослідження, які оприлюднили в Pfizer, демонструють, що для найкращого результату дітям до 5 років потрібно вколоти два щеплення від Covid-19 з інтервалом три тижні, а бустерну дозу слід вводити вже через два







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини