Головна Новини Суспільство події В Україні чоловік багато років користувався залізякою, яка виявилася стародавнім мечем
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні чоловік багато років користувався залізякою, яка виявилася стародавнім мечем

Чоловік подарував меча місцевому музею в Павлограді

2 лютого 2022, 21:55
Поділіться публікацією:

В місті Павлоград його мешканець, працюючи на городі,  побачив іржавий шматок заліза. Цю річ він вирішив застосувати для потреб господарства -  підперти нею піддашшя. Згодом городянин  з'ясував, що поіржавілий кусок заліза — стародавній меч. Про це інформують працівники Павлоградського історико-краєзнавчого музею.

В Україні чоловік багато років користувався залізякою, яка виявилася стародавнім мечем

Чоловік віддав меч до музею (фото з відкритих джерел)

 Знайдену старожитність житель Павлограда  в рамках акції "Подаруй музею експонат" приніс і віддав музейним працівникам.

 Він розповів, що у 1986 році купив помешкання. На городі біля будинку, серед сміття і знайшов поіржавілий кусок заліза. Вирішив, що знахідка знадобиться в господарстві, буде служити опорою для даху.

 В соціальних мережах городянин побачив фотографії стародавньої зброї і згадав, що у нього є щось схоже на стародавній меч.

 Експонат часів середньовіччя зазнав пошкоджень. Тут немає хрестовика, пошкоджено вістря, вся верхня частина геть покрита іржею. Через це важко ідентифікувати меч  і все ж він зберігся непогано до наших днів.

 За словами працівників музею, це – бойова зброя часів раннього Середньовіччя. Гострий клинок завдовжки 70 сантиметрів та завширшки 3,5 сантиметри. Його вага складає більше  кілограма. Такий мечі має невиражене вістря. Воїн тих часів не міг колоти цим мечем, він виготовлений для того, щоб  наносити рубаючі удари. Колишній бойовий меч потрібно реставрувати, щоб остаточно визначити його приналежність до певної культури.

В Україні чоловік багато років користувався залізякою, яка виявилася стародавнім мечем - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що біля Запоріжжя археологи знайшли череп, якому 7000 роківПід час розкопок на  території Запорізької області в місцевості Мамай-Гора поруч з річкою  Дніпро    вчені-археологи знайшли людський череп, якому майже 7 тисяч років. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини