Головна Новини Суспільство події Біля Запоріжжя археологи знайшли череп, якому 7000 років (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Біля Запоріжжя археологи знайшли череп, якому 7000 років (ФОТО)

Археологи знайшли череп на Мамай-Горі

31 січня 2022, 21:50
Поділіться публікацією:

Під час розкопок на  території Запорізької області в місцевості Мамай-Гора поруч з річкою  Дніпро    вчені-археологи знайшли людський череп, якому майже 7 тисяч років.  Про це написала в соціальних мережах Інна Потєхіна, яка представляє Інститут археології  НАН України та Національний  університет "Києво-Могилянська академія".

Біля Запоріжжя археологи знайшли череп, якому 7000 років (ФОТО)

Черепу кілька тисяч років (фото з відкритих джерел)

Як зазначила археолог, її колеги, перебуваючи в експедиції в Запорізькій області, проводили тут розкопки і знайшли залишки великого неолітичного некрополя ще в минулому році. Останки з цього місця розчищають і будуть відправляти для подальшого вивчення.

 За словами Інни Потєхіної,  череп ще трохи обережно розчистять  і можна буде розгледіти  реальні риси обличчя, які  мав наш  далекий предок.  У нього було широке обличчя та похиле чоло, "низькі прямокутні орбіти, мужні обриси нижньої щелепи", -  резюмувала співробітниця Інституту археології НАН України.

 Після того, як буде зроблений аналіз ДНК, вчені-археологи  матимуть змогу  більш детально розказати про людину, чий череп вони знайшли, зокрема,  про її соціальний  стан та те, чим вона займалась в ті далекі часи.

Біля Запоріжжя археологи знайшли череп, якому 7000 років (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що археологи відкопали череп, якому 2 млн роківВчені вважають, що їм дуже пощастило, адже велика частина викопаних останків — це зуби. Австралійські дослідники знайшли незвичайну знахідку на археологічних розкопках в Південній Африці. Археологи відкопали череп, якому за попередніми оцінками 2 мільйони років. Вчені відзначають, що ця знахідка зможе пролити світло на еволюцію людини. Експертиза показала, що череп належав представнику чоловічої статі виду Paranthropus robustus.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини