Головна Новини Суспільство події В українців немає перебоїв зі світлом вже два тижні: в "Укренерго" розповіли про ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

В українців немає перебоїв зі світлом вже два тижні: в "Укренерго" розповіли про ситуацію

Ліміти споживання електроенергії в області сьогодні не доводились

25 лютого 2023, 13:50
Поділіться публікацією:

На даний час споживання електроенергії в Україні дещо знижено, дефіцит потужності відсутній уже два тижні. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє прес-служба НЕК "Укренерго" у Telegram.

В українців немає перебоїв зі світлом вже два тижні: в "Укренерго" розповіли про ситуацію

Енергомережі України. Фото: з відкритих джерел

"Споживання дещо знижено, в межах характерного для вихідного дня зими. Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній два тижні поспіль і поки що не прогнозується", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в енергосистемі України зараз працюють усі види електростанцій. Імпорт електроенергії здійснюється у незначних обсягах.

"Через пошкодження мереж операторів системи розподілу, викликаних ворожими обстрілами, є знеструмлення у прифронтових містах Нікополь та Марганець Дніпропетровської області. Там, де дозволяє ситуація з безпекою, проводяться ремонтні роботи. Також можливі відключення через пошкодження мереж у зв'язку з погіршенням погодних умов", — продовжують у прес-службі.

Ліміти споживання до областей не доводилися через відсутність дефіциту потужності в енергосистемі. Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.             

В Одесі все ще діють мережеві обмеження, спричинені значним ушкодженням енергетичної інфраструктури. Тому щоб уникнути перевантаження устаткування, що залишилося у роботі, застосовуються графіки погодинних відключень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у британській розвідці вважають, що певне затишшя з обстрілами України іранськими дронами може бути пов'язане з їхнім дефіцитом у Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Ukrenergo/1946
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини