Головна Новини Суспільство події В Угорщині хочуть бачити Росію на Олімпіаді – кажуть, що це наблизить мир в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині хочуть бачити Росію на Олімпіаді – кажуть, що це наблизить мир в Україні

Глава МЗС Угорщини Сійярто заявив, що участь росіян із білорусами на Олімпіаді може сприяти "миру в Україні"

26 липня 2023, 11:05
Поділіться публікацією:

Незважаючи на критику, Угорщина продовжує лобіювати інтереси Москви на міжнародній арені. Так міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вирішив поділитися власною думкою про "миротворчу силу" спорту та те, як це пов'язано з повномасштабною війною Росії проти України. Як передає портал "Коментарі", свою позицію Сійярто виклав у Facebook.

В Угорщині хочуть бачити Росію на Олімпіаді – кажуть, що це наблизить мир в Україні

Петер Сійярто. Фото: з відкритих джерел

Глава МЗС Угорщини розповів, що він провів переговори із віце-президентом Міжнародного олімпійського комітету Сером Міаном. За словами Сійярто, на зустрічі порушувалися дві важливі теми. Перша – спорт повинен не розділяти, а об'єднувати людей, допомагати встановлювати світ у різноманітних конфліктах. Друга тема – спорт та геополітика непорівнянні, їх потрібно чітко розділити.

"Цілком інклюзивна Олімпіада могла б стати великою допомогою у мирному вирішенні військових конфліктів, зокрема війни в Україні", – написав Сійярто.

Далі угорський дипломат у дусі російської пропаганди заявив, що він того, що Росія не буде представлена на Олімпіаді, програє не влада, а звичайні спортсмени, які віддали все своє життя спорту і тепер можуть втратити кар'єру, втративши всякий сенс продовжувати займатися спортом.

"Олімпіада має бути не про політику, а про спорт та спортсменів, Олімпіада має справжню миротворчу місію", – упевнений міністр закордонних справ Угорщини.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Угорщина отримала попередження від Євросоюзу: у чому причина.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Угорщина продовжує свою гру: до Будапешта з офіційним візитом прибув російський міністр.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини