Головна Новини Суспільство події В США почали поширювати фейки про лікарню «Охматдит»: деталі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В США почали поширювати фейки про лікарню «Охматдит»: деталі (ФОТО)

Блогер Джексон Хінкл розповсюджує дезінформацію про нібито фейковість знімків ДСНС, підігруючи російській пропаганді

13 липня 2024, 09:15 comments4754
Поділіться публікацією:

Американський блогер Джексон Хінкл розповсюджує дезінформацію про нібито фейковість знімків ДСНС на місці розгромленої росіянами дитячої лікарні "Охматдит". Як інформує портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні Центру протидії дезінформації в Facebook.

В США почали поширювати фейки про лікарню «Охматдит»: деталі (ФОТО)

Ракетний удар по Охматдиту. Фото: з відкритих джерел

Аналітики звернули увагу, що на своїй сторінці у X блогер опублікував одну зі світлин ДСНС, на якій зображені дитячі іграшки на руїнах лікарні, та написав: "Український уряд вставив фальшиві дитячі іграшки у зображення зруйнованої ним лікарні в Києві".

Центр протидії дезінформації наголошує, насправді іграшки на світлини ніхто не вставляв, про що Центру повідомили в МВС та ДСНС. Саме ці дитячі іграшки можна побачити на інших фото- та відеоматеріалах з місця події, що свідчить про їх оригінальність.

"Це вже не перший фейк Хінкла про ракетний удар по "Охматдиту". Так, американський блогер, відомий своєю прихильністю до росії, стверджував на своїй Х-сторінці, що в "Охматдит" начебто влучила американська ракета ППО "Патріот", яку випустила Україна. Це також виявилося фейком, оскільки слідчі СБУ встановили, що атака була здійснена крилатою ракетою Х-101. Розповсюджуючи подібну брехню, блогер намагається дискредитувати український уряд та відволікти увагу світової спільноти від чергового воєнного злочину росії", – зазначила аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому удар РФ по "Охматдиту" був цілеспрямованим: що насправді могло бути ціллю РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – офіційний Пекін не помітив всього того болю, жахіття та розпачу, який охопив українців в ці дні через удар окупантів по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Китайська влада закликав Україну та Росію виявляти стриманість, реагуючи на ракетний удар.

В США почали поширювати фейки про лікарню «Охматдит»: деталі (ФОТО) - фото 2


В США почали поширювати фейки про лікарню «Охматдит»: деталі (ФОТО) - фото 3

В США почали поширювати фейки про лікарню «Охматдит»: деталі (ФОТО) - фото 4



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини