Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому удар РФ по "Охматдиту" був цілеспрямованим: що насправді могло бути ціллю РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому удар РФ по "Охматдиту" був цілеспрямованим: що насправді могло бути ціллю РФ

Ворожа ракета атакувала ціль, яка була закладена у неї в пам'ять

10 липня 2024, 09:10 comments10654
Поділіться публікацією:

В мережі продовужуються дискусії щодо того, чи був удар по "Охматдиту" цілеспрямованою атакою окупантів. Видання "Коментарі" проаналізувало думки експертів, щоб розібратися в цьому питанні.

Чому удар РФ по "Охматдиту" був цілеспрямованим: що насправді могло бути ціллю РФ

Ракетний удар по Охматдиту. Фото: з відкритих джерел

Ракета перебувала у піке

Головний редактор Defense Express Олег Катков в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що російський удар по дитячій лікарні "Охматдит" 8 липня був цілеспрямованим. І ціллю окупантів міг бути центральний корпус медзакладу.

"Те, що саме дитяча лікарня була ціллю ударів, говорять зі стовідсотковою вірогідністю, без жодних варіантів якось інакше трактувати дані, які були продемонстровані двома відео з різних ракурсів атаки російської ракети Х-101. Те, що це була саме Х-101, свідчать уламки цієї ракети, які показала СБУ. Там є навіть уламки з серійними номерами, тобто буде відомо, коли ця ракета була зроблена. На одному з відео добре видно, що мова йде про ракету Х-101 з її двигуном, який звисає у хвостовій частині, виходячи за межі фюзеляжу ракети. Також видно, що низько розташовані крила, тобто це саме ця ракета", – пояснив експерт. 

Про те, що атака була цілеспрямованою, свідчить і те, що ракета перебувала у піке. Катков зауважив, що перед атакою російські ракети роблять "гірку", вони піднімаються вище, ніж летіли до цього – наприклад, на 150-200 м. І вже з цієї висоти ракета пікірує на ціль.

Олег Катков зауважив, що на кадрах, які зняті з атакою Х-101, видно, що ракета перебувала якраз у піке, з кутом атаки приблизно 45 градусів. Тобто вона атакувала ціль, яка була закладена у неї в пам'ять. Була атакована будівля висотою у два поверхи, це невипадкове потрапляння цієї ракети. 

"На відео не бачимо, що вона була якось пошкоджена. Все в неї працювало. Ціль у вигляді дитячої лікарні й була закладена у пам'ять ракети. Треба зазначити, що у РФ задекларована точність цих ракет з плюс-мінус метр, як росіяни говорять, а у реальності мова йде про плюс-мінус 50 метрів. Тому, мені здається, що ціллю цієї атаки міг бути центральний корпус дитячої лікарні", – констатував експерт.

Окупанти завчасно підготували удар по дитячій лікарні

Заступник директора компанії з виробництва РЕБ, експерт з авіації Анатолій Храпчинський в інтерв’ю "24 Каналу" заявив, що росіяни чітко били ракетами по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві 8 липня. Координати цілі для ракети вносились заздалегідь, а участі пілотів у цьому не було, повідомив.

"Росіяни влучили по лікарні саме ракетою Х-101. Цьому свідчить зовнішній двигун, оперення на хвості та крила. Похибка може бути близько 10 метрів, важливо зрозуміти, що ці ракети програмуються безпосередньо на землі, до того часу, коли вони потрапляють на літак", — пояснив експерт.

Він наголосив, що це свідчить про те, що окупанти завчасно підготували удар по дитячій лікарні і робили це цілеспрямовано.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи пробудить удар по Охматдиту наших партнерів: що нам дасть саміт НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини