Головна Новини Суспільство події В Швейцарії на аукціоні продали скелет тиранозавра
commentss НОВИНИ Всі новини

В Швейцарії на аукціоні продали скелет тиранозавра

Втретє в історії продали скелет тиранозавра на аукціоні.

19 квітня 2023, 17:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У швейцарському Цюриху продали скелет гігантського тиранозавра за 6,13 млн доларів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

В Швейцарії на аукціоні продали скелет тиранозавра

Скелет тиранозавра. Фото з відкритих джерел

Кістки для експоната були зібрані у кількох місцях в штатах Монтана та Вайомінг у період з 2008 по 2023 роки. Археологи змогли зібрати скелет з 293 з трьох різних тиранозаврів. Через таку особливість експонат отримав назву TRX-293 TRINITY. Більшість кісток справжні, проте частину довелось робити з гіпсу та епоксидної смоли. TRX-293 TRINITY має висоту 3,9 метра і довжину 11,6 метра.

Аукціон Koller очікував отримати за тиранозавра 5-8 млн швейцарських франків, однак переможну ставку зробив невідомий покупець на суму в 4,8 млн швейцарських франків (6,13 млн доларів). Це нижче очікуваного, проте загальна ціна стала вищою через премію та комісію Аукціону.

Це втретє у світі та вперше в Європі, коли цілий скелет Тиранозавра був виставлений на аукціоні. Інші моделі були продані в Північній Америці. Перша в 1998 році за 8,4 млн доларів, а друга у 2020 за 21 млн доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені показали справжній вигляд обличчя Ісуса. Дослідники проаналізували тексти біблії, а також використали сучасні знання про час в якому жив Ісус, щоб відтворити максимально близьке обличчя релігійного діяча.

Також "Коментарі" писали про затоплення турецького селища, яке поглинається штучним озером. Туреччина будує гідроелектростанції та підтоплює населені пункти. Екологи та місцеві жителі проти такого рішення влади, але вони безсилі щось вдіяти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини