Головна Новини Суспільство події В РНБО розповіли про небезпеку російської мови (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В РНБО розповіли про небезпеку російської мови (ВІДЕО)

Від захисту російськомовних може постраждати не тільки Україна

26 березня 2021, 19:32
Поділіться публікацією:

Використання російської мови може поставити країну в небезпечне становище. Такої думки дотримується секретар Ради Нацбезпеки та оборони Олексій Данилов, про що він заявив в інтерв'ю на радіо НВ.

В РНБО розповіли про небезпеку російської мови (ВІДЕО)

Данилов вбачає у використанні російської мови небезпеку. Фото із відкритих джерел

За словами Данилова, уряд РФ відкрито стверджує, що збирається забезпечувати захист не російським громадянам, а будь-яким російськомовним людям. Проживання на території іншої країни або наявність іншого громадянства при цьому не є перешкодою.

"Якщо країна починає говорити російською мовою, то чекайте, що Путін буде захищати цих громадян", — стверджує Олексій Данилов.

Водночас секретар РНБО додає, що у самих російськомовних громадян не цікавиться думкою, чи потрібен їм цей "захист". При цьому, впевнений Данилов, подібна поведінка Російської Федерації є небезпечною не тільки для України, але і для інших країн, громадяни яких регулярно використовують російську мову для спілкування.

До слова, жителям окупованого Кримського півострова всіляко обмежують можливість спілкуватися українською і кримськотатарською мовами. Більш детально — у нашому матеріалі.

Нагадаємо, раніше Олексій Данилов стверджував, що в Україні може з'явитися друга державна мова. Цю роль він відвів не російській, а англійській.

Також "Коментарі" інформували, що українських чиновників зобов'яжуть проходити спеціальний іспит з української мови. Нещодавно в Мережі опублікували приклад проходження тестування, яке доведеться здавати всім держслужбовцям. Іспит складатися не з одного блоку: перевіряльники поцікавляться рівнем як усного, так і письмового української мови. Окремо буде досліджена культура мови вітчизняних посадовців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

26 березня 2021, 23:10

Брат, ОЛЕНЬ забирайся з УКРАЇНИ в свою срану ОЛЕНЬЮ...!!!

Влад

26 березня 2021, 23:06

НАДІШЛІТЬ ЦЕ МЕСЕДЖ "щирій українці" О.Герасимюк Голові Національної Ради України з питань телебачення та радіомовлення...!!! В росії проживає від 7 до 12 мільйонів УКРАЇНЦІВ, яким закриті українські телевізійні та радіоканали та заборонено виступати на них та вести розмови УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ. Росія сама блокує усі українські ЗМІ, що є порушенням принципів свободи слова...!!! Так чому в УКРАЇНІ телеканали та радіо передачі проводяться та транслюються ворожим російським язиком та на передачі запрошуються тупі мокші-чухраінци, які прожиливають в Державі УКРАЇНА усе своє свідоме життя від 18-75 років так і не вивчивши державної мови України в котрій живуть...!!! А й далі чтокають та какають, какають та чтокають...!!! Китайці, Корейці, Грузини, Вірмени, Афганці, Африканці вивчають в Україні державну мову з -5 років, а ті тупі мокші-чухраінци ніяк не можуть вивчити УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ Держави в котрій живуть...???!!!

Брат

26 березня 2021, 19:50

Дебил,блд.Угроза-твое появление на свет-недоделаный ветеринар.Сдохни-падло-даниленко.


Новини