Головна Новини Суспільство події В польських ЗМІ активно обговорюють блокування українських опозиційних телеканалів в YouTube
commentss НОВИНИ Всі новини

В польських ЗМІ активно обговорюють блокування українських опозиційних телеканалів в YouTube

У Польщі заборону окремих українських медіа розцінюють як тиск на свободу слова

5 травня 2021, 13:35
Поділіться публікацією:

Телеканали ZIK, "112 Україна" і NewsOne, які в лютому потрапили під санкції української влади і які пов'язують з головою Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктором Медведчуком, більше не доступні на YouTube в Україні. Про це пише польський інформаційний портал "Кresy24.pl".

В польських ЗМІ активно обговорюють блокування українських опозиційних телеканалів в YouTube

Польські ЗМІ обговорюють блокування телеканалів Медведчука. Фото із відкритих джерел

У публікації уточнюється, що українське Міністерство культури неодноразово зверталося до YouTube з проханням заблокувати канали цих медіа.

"Хоча канали, як і раніше, можна знайти в пошуку, перегляд заблокований", — пише ресурс, уточнюючи, що міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко підтвердив, що канали заблоковані "за скаргою" української влади.

Нагадаємо, 24 квітня відеохостинг YouTube, що належить корпорації Google, заблокував мовлення каналів "112 Україна", NewsOne і ZIK на території України. У партії "Опозиційна платформа — За життя" назвали це "актом розправи над свободою слова", уточнивши, що "громадяни інших країн, як і раніше, можуть знайомитися із відеоматеріалами, розміщеними на цих каналах, і це є незаперечним доказом того, що матеріали каналів відповідають нормам YouTube".

Раніше, коментуючи санкції Володимира Зеленського, в результаті яких були позбавлені ліцензії три незалежні телеканали, народний депутат України, голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук заявив, що незаконне введення санкцій стосовно окремих опозиційних медіа є свавіллям влади, і всі спроби обґрунтувати це рішення Законом України "Про санкції" — безглузді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини