Головна Новини Суспільство події В Орбана вперше за довгі роки з'явився гідний конкурент: хто може стати новим прем'єром
commentss НОВИНИ Всі новини

В Орбана вперше за довгі роки з'явився гідний конкурент: хто може стати новим прем'єром

В Угорщині головна опозиційна партія майже така ж популярна, як партія Орбана

12 вересня 2024, 11:05
Поділіться публікацією:

Опозиційна угорська партія TISZA на чолі з Петером Мадьяром майже зрівнялася в рейтингу з партією прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана "Фідес". При тому, що раніше партія TISZA була далеко попереду в рейтингах і Орбан почував себе досить впевнено на посаді прем'єра. Як передає портал "Коментарі", зростання популярності опозиційної партії свідчить опитування незалежної соціологічної компанії Median, повідомляє Infopost.

В Орбана вперше за довгі роки з'явився гідний конкурент: хто може стати новим прем'єром

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Згідно з опитуванням, яке тривало 3-10 вересня, за партію TISZA Петера Мадьяра готові віддати свої голоси 39% угорських виборців, які визначилися з вибором і готові брати участь у виборах. За "Фідес" Віктора Орбана віддали б голоси 43% угорських виборців цієї категорії.

"Таким чином, різниця у підтримці політичних сил зараз становить лише 4%, при цьому заявлена похибка цього дослідження становить 3,5%", – зазначає видання.

Водночас, рейтинг TISZA зростав не за рахунок зменшення популярності "Фідес", а за рахунок падіння рейтингу інших опозиційних партій – жодна з них зараз не змогла б подолати п'ятивідсотковий виборчий бар'єр.

Варто нагадати, Петер Мадьяр увірвався на політичну сцену Угорщини у лютому, коли звинуватив уряд у широкомасштабній корупції та управлінні централізованою пропагандистською машиною.                                                             

Читайте також на порталі "Коментарі" — "Росія виграє": Орбан зробив новий прогноз про майбутнє Заходу та України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи має Орбан справжній план закінчити війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини