Головна Новини Суспільство події В ОП назвали питання, які Зеленський підніме на зустрічі з Байденом
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОП назвали питання, які Зеленський підніме на зустрічі з Байденом

Радник голови ОП Михайло Подоляк розповів, про що Зеленський говоритиме з Байденом у Вільнюсі

11 липня 2023, 12:07
Поділіться публікацією:

Президенти США Джо Байден та України Володимир Зеленський зустрінуться на полях саміту НАТО у Вільнюсі 12 липня. Лідери обговорюватимуть прискорення темпів постачання зброї ЗСУ та поразку Росії у війні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

В ОП назвали питання, які Зеленський підніме на зустрічі з Байденом

Володимир Зеленський і Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Радник голови ОП зазначив, що перспективи членства України в НАТО – це першорядне питання, але є ще низка питань, які на сьогоднішній день є дуже важливими для України. Йдеться про прискорення постачання озброєння Україні. Вирішення цих питань потрібне Україні вже зараз, бо тривають контрнаступальні операції і українським військовим дуже потрібна далекобійна зброя, а також літаки.

Михайло Подоляк підкреслив, що не менш важливим питанням буде поразка Росії у війні.

"Це навіть філософське питання таке, доктринальне питання, чому Росія має обов'язково програти і чому це вигідно демократичному світу загалом і як має виглядати Росія після цього програшу, і чому не потрібно цього лякатися, і чому в принципі сьогодні Путін не контролює РФ, не є сильним президентом", — заявив радник голови ОП.

Він додав, що Зеленський ще матиме багато двосторонніх зустрічей, але про їх зміст у цілях безпеки не розголошується.

Зазначимо, що у вівторок, 11 липня, стартує дводенний саміт НАТО. Україна буде в НАТО, працюємо над алгоритмом членства, заявив у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський, наголосивши, що саме від нашої країни залежить реальність безпеки на східному фланзі НАТО. Він також анонсував, що з Вільнюса для українських воїнів прийдуть добрі новини. Які головні висновки щодо перспектив України на даному саміті можна зробити зараз? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи варто чекати на сенсації від саміту у Вільнюсі – що може зважитися в останній момент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини