Головна Новини Суспільство події В ОП натякнули, що Україна могла б замінити Угорщину до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОП натякнули, що Україна могла б замінити Угорщину до ЄС

Михайло Подоляк зазначив, що своїми діями та заявами Угорщина зневажає цінності ЄС

1 липня 2023, 15:07
Поділіться публікацією:

Підтримувати агресію РФ означає зневажати всі цінності Європейського Союзу. Як передає портал "Коментарі", таку думку в Twitter висловив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

В ОП натякнули, що Україна могла б замінити Угорщину до ЄС

Михайло Подоляк. Фото - сайт Офісу президента України

"Підтримувати агресію Російської Федерації означає зневажати всі ті цінності та acquis communautaire Європейського Союзу, які лежать в основі об'єднання Європейського континенту", — написав Михайло Подоляк.

За його словами, Україна, незважаючи на воєнний стан, продовжує реформування, аби відповідати стандартам ЄС. Тим часом Угорщина блокує санкції проти Росії та вимагає не допустити поразки країни-окупанта.

"Здається, що Україна поза ЄС більше відповідає його цінностям, аніж деякі його члени", — зазначив радник глави Офісу президента.

Зазначимо, останнім часом прем'єр-міністра Угорщини Віктор Орбан дедалі активніше робить заяви, аби підірвати єднання навколо України, зменшити підтримку нашої країни у війні. Так, Орбан виступив проти плану Єврокомісії щодо надання Україні більшої фінансової підтримки. Відповідну заяву Орбан зробив під час виступу в ефірі державного радіо.

Читайте також на порталі "Коментарі" — лише одна з країн ЄС — Угорщина — була присутня на Петербурзькому міжнародному економічному форумі (ПМЕФ), який кремлівська пропаганда назвала "російським Давосом". Відомо також про розширення атомної співпраці між Будапештом та Москвою. І це на тлі того, що Київ давно закликає партнерів запровадити санкції проти "Росатому", який продовжує господарювати на захопленій Запорізькій АЕС. Чому не вдається урезонити угорську владу, яка відкрито грає на боці Кремля? Що стоїть за цим підіграванням? Які висновки має зробити Європа, які важелі впливу підключити, яку політику переглянути? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини