Головна Новини Суспільство події В ООН шокували відповіддю щодо недостатності доказів геноциду в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН шокували відповіддю щодо недостатності доказів геноциду в Україні

В ООН заявили, що "не мають достатньо доказів" для визнання геноциду в Україні

4 вересня 2023, 15:47
Поділіться публікацією:

Міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні поки що "не має достатньо доказів", що в країні відбувається геноцид. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив голова Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні Ерік Месе на прес-конференції в Києві, пише "Радіо Свобода".

В ООН шокували відповіддю щодо недостатності доказів геноциду в Україні

ООН. Фото - з відкритих джерел

"Ми все ще не дійшли висновку, що (Ред. – в Україні) відбувається геноцид", — висловився Месе.

Він уточнив, комісія все ще не зуміла зібрати достатню кількість доказів, які б відповідали юридичній кваліфікації Конвенції про геноцид.

Глава комісії спробував виправдатися, заявивши, що він розуміє ту критику, яка звучить на адресу представників ООН, але фахівці дуже уважно вивчають крок за кроком того, що відбувається в Україні.

"Ви пам'ятаєте, що це питання наміру, наміру злочинців. Має бути "потреба" знищити певну групу. І таке знищення, згідно з Конвенцією, має бути фізичним чи біологічним. Це ті жорсткі умови (Ред. — Для визнання геноциду), які підтверджені судовою практикою", — заявив Ерік Месе.

Водночас він наголосив, що розслідування в Україні продовжуватимуть. За його словами, раніше комісія вже зазначала, що "у російських ЗМІ були певні заяви, які, можливо, могли стосуватися питання про підбурювання до геноциду".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у турецькій адміністрації, нарешті, відреагували на обстріл та обшук Росією 13 серпня корабля Şükrü Okan, який рухався Чорним морем під панамським прапором у бік Одеси. Туреччина вказала, що подібні дії є неприйнятними для руху суден у Чорному морі. Чому досі немає чіткої реакції від ООН та НАТО на те, що творять росіяни в Чорному морі загалом та з українськими портами – зокрема? Чи може сприяти покращенню ситуації з судноплавством зустріч Ердогана з Путіним? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 вересня 2023, 16:00

Відосики найвеличнішого Брехуна не стали доказами. Брехнею можна збудувати тільки брехню розкрадання занепад і олігархізм. Небажання змінюватись вело і веде до поразки.


Новини