Головна Новини Суспільство події В ООН попереджають про "екзистенційну загрозу для народу України"
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН попереджають про "екзистенційну загрозу для народу України"

Російські напади на українські міста в останній місяць стали "щоденною руйнівною моделлю", наголошують в ООН

12 квітня 2024, 09:20 comments6437
Поділіться публікацією:

Заступник генсека ООН Мирослав Єнча заявив, що ескалація війни в Україні є "прямою загрозою регіональній стабільності та міжнародній безпеці" та озвучив "екзистенційну загрозу для народу України". Як передає портал "Коментарі", про це пише видання Голос Америки.

В ООН попереджають про "екзистенційну загрозу для народу України"

ООН. Фото: з відкритих джерел

Він зазначив, що вторгнення Росії в Україну, розпочате з грубим порушенням Статуту ООН та міжнародного права, продовжує завдавати великих збитків народу України. А російські напади на українські міста в останній місяць стали "щоденною руйнівною моделлю", включаючи інтенсивне та систематичне націлення на українську енергетичну інфраструктуру.

Заступник генсека ООН також назвав кількість загиблих у березні: щонайменше 126 мирних жителів та 478 поранених, що "на 20% більше, ніж минулого місяця". Тільки в березні було вбито або поранено щонайменше 57 дітей. Цього ж місяця знищено або пошкоджено 12 медичних закладів та 32 освітні заклади.

З лютого 2022 року Управління верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 10 810 загиблих цивільних осіб, у тому числі 600 дітей, та 20 556 поранених цивільних осіб, серед яких 1357 дітей.

"Це неприпустимо. Напади на цивільних осіб та цивільну інфраструктуру заборонені міжнародним правом. Вони повинні припинитися негайно, і ми продовжуємо їх засуджувати, де б вони не траплялися", – зазначив чиновник.

Цікаво, що при цьому в ООН також нагадали, що продовжуються атаки "і територією РФ".

Він сказав, що ООН "продовжує закликати Росію" надати доступ Управлінню верховного комісара з прав людини та незалежним спостерігачам до окупованих територій України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ змінила тактику атак з енергетики: чи справді б'є ракетами, які гірші за "Кинджали".

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна волає про допомогу: ЗМІ дізналися, чи готовий Байден задіяти "план Б".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини