Головна Новини Суспільство події В одній із країн ЄС розкритикували українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

В одній із країн ЄС розкритикували українських біженців

Переможець виборів у Нідерландах Герт Вілдерс вважає, що українці приїжджають до його країни у пошуках кращого життя, а не тому, що рятуються від війни

19 лютого 2024, 14:10 comments1321
Поділіться публікацією:

Українські біженці приїжджають до Нідерландів заради безкоштовного житла та робочих місць, а не через те, що рятуються від війни. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у себе в Twitter зробив переможець виборів у Нідерландах Герт Вілдерс.

В одній із країн ЄС розкритикували українських біженців

Українські біженці. Фото: з відкритих джерел

"Українці стікаються до Нідерландів з усього ЄС — не через війну, а через безкоштовне житло, безкоштовну охорону здоров'я та наші робочі місця", — написав Вілдерс.

Він також додав, що через це "Нідерланди знову стали сільським дурником Європи".

Як зазначає Bloomberg, з моменту початку повномасштабного вторгнення Москви до України 24 лютого 2022 року Нідерланди, країна з населенням майже 18 млн осіб, видали дозволи приблизно 140 тисячам українських біженців. За даними Євростату, країна прийняла менше українських біженців у відсотках від свого населення, ніж деякі інші члени Європейського Союзу, включаючи Німеччину, Австрію та Ірландію.

Вілдерс вже давно зосередився на антиміграційній програмі, яка стала помітною темою під час виборчої кампанії. Його коментарі різко суперечать нинішній позиції уряду Нідерландів, що йде, на чолі з прем'єр-міністром Марком Рютте, який був ключовим союзником України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – незважаючи на те, що війна в Україні дедалі більше переходить у позиційну кількість українських біженців у Європі стрімко зростає. За останніми даними Євростату, тимчасовим захистом у ЄС користуються вже понад 4,3 млн. громадян України. Є країни ЄС, де потік людей є найбільшим, але є також такі, звідки українські біженці виїжджають.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Німеччині прогнозують понад 10 млн. біженців з України: ЗМІ назвали причину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 лютого 2024, 14:29

Неправда! У пошуках кращого життя українці намагаються влаштуватись на держслужбу. Достатньо подивитись: Україна зменшується а держслужба тільки зростає. І посади вони вже у спадок передають. А депутати пропагандисти та вся пОПа взагалі вже стали фюрером і його навічно. Ваши Нідерланди це жебраки у порівнянні і взагалі не здатні забезпечити ту розкіш яку мають держслужбовці.


Новини