Головна Новини Суспільство події В Одеський порт прибули два катера-подарунка від збройних сил США – Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

В Одеський порт прибули два катера-подарунка від збройних сил США – Міноборони

Нові судна підсилять захист чорноморських та азовських берегів України

23 листопада 2021, 16:55
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони повідомляє, що до України прибули патрульні катери, які відтепер охоронятимуть наші береги. Про це повідомляє пресслужба відомства.

В Одеський порт прибули два катера-подарунка від збройних сил США – Міноборони

Військові патрульні катери типу "Island" на борту "Ocean Grand" - фото Міноборони

До Одеського морського торговельного порту пришвартувалось судно "Ocean Grand". На його борту з  США до України прибули військові катери американських збройних сил. Тепер вони стануть частиною українського морського флоту.

"Ocean Grand" – вантажний корабель, довжиною 170 м та шириною 25 м. 17 днів тому він вийшов з порту Норфолку у США і прибув до Одеси об 11 год. 23 листопада 2021 р. На його борту розмістились два військових патрульних катера типу "Island". Найближчі години вони пройдуть митний контроль, вивантажаться, відбуксуються до місця базування і будуть готуватись до використання морським флотом України.

Патрульні катери типу "Island" – судна, які входили до патрульної служби берегової охорони США. Розміри: довжина 34 м, ширина 6,9 м, осадка 2 м, швидкість 53 км/год. Вони були збудовані у 1986 р., тобто зараз їм 35 років. США з 2014 року почали оновлювати свої кораблі патрульної служби, а старі човни дарувались стратегічним партнерам. Так два судна опинились в Україні.

Катери вже отримали назву – "Фастів" і "Суми". Незабаром на них замайорить прапор української держави та вони почнуть стежити за безпекою у Чорному та Азовському морях. Екіпаж катерів — військові моряки, які пройшли 6-тижневий навчальний курс у США на корабельні Берегової охорони.

Міноборони нагадує, що катери Україна отримала в рамках матеріально-технічної допомоги, яку США надає з 2014 року. Їх безпеку під час проходження Чорним морем забезпечували кораблі та авіація ВМС ЗС України.

Видання "Коментарі" раніше публікувало статтю, у якій розповідається про плани з підсилення безпеки українських берегів у Азовському морі. Про відповідні проєкти Міністерства оборони можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини