Головна Новини Суспільство події Бердянськ скоро буде не лише курортним містом – мілітаризацію планує Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Бердянськ скоро буде не лише курортним містом – мілітаризацію планує Міноборони

Нові плани уряду вплинуть на Приазовське місто, відоме своїми курортами та портом

13 листопада 2021, 23:57
Поділіться публікацією:

Високопосадовці з Міноборони та ЗСУ  розповіли, як приазовське місто стане базою для військово-морських сил (ВМС) України. Про це повідомляє прес-служба одного з відомств.

Бердянськ скоро буде не лише курортним містом – мілітаризацію планує Міноборони

Курортний Бердянськ - фото Facebook

Дві ділянки на землях бердянської громади передадуть на баланс Міністерства оборони. На одній ділянці будуть пришвартовані судна, на другій розташують будівлі – житлові та для спецпідрозділів. 

Обгрунтував потребу у новаціях Олексій Резніков, міністр оборони. Він пояснив, що Росія намагається взяти під контроль Азовське море. Тому необхідно захистити інтереси України в цьому регіоні, адже вже зараз відмічаються проблеми із судноплавством.

Кошти на будівництво, як планується, будуть частково надані державою і частково – військовими партнерами України, сподівається керівник Міноборони.

Розвиток ВМС України обговорювалось між Олексієм Резніковим, міністром оборони, Валерієм Залужним, Головнокомандувач ЗСУ, Олексієм Неїжпапа, Головнокомандувачем ВМС, та іншими військовими, які відвідали Бердянськ 13 листопада 2021. Зокрема, Неїжпапа докладно розповів про те, що планується збудувати у місті.

На прибережній ділянці, площею 3,04 га, буде базуватись два дивізіони суден різного призначення:

-  перший дивізіон — це малі броньовані артилерійські катери та патрульні катери типу Mark VI;

- другий дивізіон — судна забезпечення.

Неподалік від них збудують приміщення для командування бази.

На іншій ділянці, площею 1,4 га, буде розташовано два підрозділи: радіотехнічний та для роботи з протидиверсійними засобами, а також сили забезпечення. Тут же збудується казарма на 200 місць для батальйону морської піхоти. Поруч буде медпункт, спорткомплекс та сімейний гуртожиток. 

Плани з перетворення Бердянська на базу ВМС України пов'язані з відповідною програмою Президента Зеленського. Програма розрахована до 2025 року, складається з трьох етапів, база ВМС у Бердянську – перший етап.

Видання "Коментарі" раніше публікувало думку експерта стосовно Олексія Резнікова. Експерт прогнозував, які головні завдання стоять перед новим міністром оборони України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини