Головна Новини Суспільство події В МВФ розповіли, скільки протримається Україна без допомоги Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

В МВФ розповіли, скільки протримається Україна без допомоги Заходу

Україна змогла стабілізувати ситуацію після вторгнення Росії, однак відсутність допомоги від Заходу може призвести до економічної нестабільності.

18 грудня 2023, 17:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Голова МВФ Крісталіна Георгієва закликала українських союзників та партнерів якомога швидше ухвалити рішення для фінансової допомоги Україні. За її словами Україна без допомоги Заходу зможе протриматись "кілька місяців". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання FT.

В МВФ розповіли, скільки протримається Україна без допомоги Заходу

Скільки протримається Україна без допомоги Заходу. Фото з відкритих джерел

Очільниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва наголосила, що затримки у допомозі Україні призведуть до наслідків та можуть зупинити економічне відновлення в країні. Георгієва позитивно поставилась до економічних показників та дії влади, які дозволили приборкати інфляцію та зміцнити податкову базу. Однак за словами Крісталіни Георгієвої Україна може впоратись з відсутністю західної допомоги лише "кілька місяців".

Голова МВФ пояснює, що відсутність допомоги призведе до дестабілізації в Україні, зокрема до друку грошей, що в кінцевому підсумку викличе інфляцію та інші негативні економічні чинники. Разом з тим, Георгієва висловила прогноз, що українські партнери все ж таки зможуть надати допомогу Україні.

Нагадаємо, що Угорщина блокує фінансову допомогу від ЄС на суму 50 млрд євро. Тоді як у США республіканці висунули ультиматум та не погоджуються проголосувати за пакет допомоги на понад 100 млрд доларів, з якого Україна мала отримати понад 60 млрд.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генерал Олександр Тарнавський розповів, чому українська армія змушена скасувати та зменшити масштаби низки військових операцій на війні проти Росії.

Також "Коментарі" писали, що у Польщі ставлять ультиматум Україні на 20 років щодо вступу до ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини