Головна Новини Суспільство події В Міноборони пояснили, чому не всі можуть згенерувати військовий квиток з QR-кодом
commentss НОВИНИ Всі новини

В Міноборони пояснили, чому не всі можуть згенерувати військовий квиток з QR-кодом

З сьогоднішнього дня військовозобов’язані можуть згенерувати військовий квиток з QR-кодом у додатку Резерв+ Проте, у частини українців виникають із цим проблеми

18 червня 2024, 15:02
Поділіться публікацією:

У Міністерстві оборони України пояснили, чому деяким користувачам поки не вдається отримати електронний військовий квиток з QR-кодом. Зокрема, заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону повідомила, що після нічного запуску нової функції нею вже скористалися 62 тисячі користувачів.

В Міноборони пояснили, чому не всі можуть згенерувати військовий квиток з QR-кодом

Резерв+

Чиновниця підкреслила, що мова йде про документ, який має таку ж юридичну силу, як і паперовий. Документ містить QR-код, що дозволяє уповноваженим органам – поліції, ТЦК та СП – перевіряти його чинність за допомогою камери на смартфоні.

Черногоренко додала, що всі дані військового обліку можна завантажити, натиснувши кнопку "згенерувати документ". Вона зауважила, що функціонал запускається поступово, декількома хвилями, тому можуть виникати тимчасові проблеми з роботою додатка. Однак зрештою всі отримають можливість генерації електронного військового квитка.

За статистикою, каже Черногоренко, вже 62 тисячі користувачів успішно завантажили електронний військово-обліковий документ. Це свідчить про великий попит, адже це сталося лише за декілька годин. Протягом кількох днів додаток буде доступний всім у маркетах, додала чиновниця.

Вона також зазначила, що доступ до додатка матимуть 176 країн і Україна. За її словами, мова йде про поступовий процес, і всі користувачі отримають доступ до додатка у декілька хвиль.

Черногоренко нагадала, що електронний військовий квиток вже легалізований постановою Кабінету міністрів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, чи будуть українцям надсилати повістки через застосунок Резерв+.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини