Головна Новини Суспільство події В Міненерго заявили про можливість нових відключень світла: коли очікувати
commentss НОВИНИ Всі новини

В Міненерго заявили про можливість нових відключень світла: коли очікувати

Побутові користувачі та приватні підприємці можуть зіткнутись з новими графіками відключень електроенергії через спеку в Україні.

18 серпня 2024, 15:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук заявила про можливість нових відключень електроенергії для українців. За її словами, це пов’язано зі зростанням споживання електроенергії, яке спостерігається в періоди спеки.

В Міненерго заявили про можливість нових відключень світла: коли очікувати

В Україні знову можуть вимикати світло. Фото з відкритих джерел

Представниця Міненерго Світлана Гринчук 18 серпня в ефірі телемарафону прогнозує нові відключення світла в останній місяць літа.

"Очікуємо зростання споживання, розуміємо, що погода буде досить спекотною практично по всій території України. Це без сумнівів призведе до того, що споживання зросте, як побутовими споживачами, так і бізнесом. На сьогодні обмежень не передбачається, але з наступного тижня будемо діяти за ситуацією", — сказала Гринчук.

Заступниця міністра енергетики пояснює, якщо Україна не зможе самостійно або завдяки партнерам забезпечити необхідний рівень електроенергії, то доведеться знову повертатись до графіків відключень.

"Для того, щоб збалансувати систему, є ймовірність застосування наступного тижня графіків відключень. Тому ми просимо побутових споживачів, намагатися економно використовувати електроенергію", — сказала Гринчук та додала, що особливо потрібно економити вранці та ввечері, адже це пікові години навантаження на енергосистему.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про прогноз погоди на серпень. Коли в Україні очікувати нову хвилю спеки, а температура в деяких регіонах може сягати до 40 градусів.

Також "Коментарі" писав про те, що Росія накопичила понад сотню ракет з моменту останнього масованого ракетного удару на початку липня. Аналітик вказує, коли Кремль може готувати новий ракетний удар по Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини