Головна Новини Суспільство події Друга хвиля спеки в Україні: коли та де чекати +40
commentss НОВИНИ Всі новини

Друга хвиля спеки в Україні: коли та де чекати +40

На Україну насувається друга хвиля спеки: в Гідрометцентрі вказали на регіони, де температура повітря буде найвищою

16 серпня 2024, 17:37
Поділіться публікацією:

Україна готується до чергового випробування погодними умовами. Згідно з даними Українського гідрометеорологічного центру, вже з завтрашнього дня значна частина південних та південно-західних областей зіткнеться з високими температурами, що можуть досягти позначок в 35-37 градусів Цельсія. 

Друга хвиля спеки в Україні: коли та де чекати +40

Сильна спека в Украъны: температура досягне 37 градусів у деяких регіонах України

Перші дні другої хвилі спеки — 17-18 серпня — принесуть сильну спеку місцями, але згодом, до 21 серпня, високі температури охоплять більш широку територію, включаючи південь та захід країни.                                       

Наталія Птуха, речниця Гідрометцентру, наголосила на тому, що такі показники температури класифікуються як “сильна спека”. Вона також додала, що високі температури, які зафіксовано до 35 градусів, вже вважаються підвищеними, але справжня спека наступає лише з підвищенням стовпчика термометра вище цієї позначки.                                   

“Сильна спека класифікується з 35 градусів, до 35 – вважаються високі значення температури. Якраз таки з завтрашнього дня в багатьох областях також 29-34 градуси. Але виділяємо південний захід та південь – там вже 35-37 градусів може бути для цих регіонів", – зазначила Наталія Птуха.

Друга хвиля спеки в Україні: коли та де чекати +40 - фото 2

Експерти прогнозують, що високі температурні показники можуть утримуватися до 21-22 серпня, і є тенденція до продовження спекотної погоди навіть після цих дат. Жителів регіонів, які потраплять під вплив спеки, закликають до обережності та необхідності дотримання заходів безпеки, зокрема вживання достатньої кількості води та уникнення тривалого перебування на сонці в найспекотніші години дня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини