Головна Новини Суспільство події В Мінцифри спростували інформацію про продаж «злитих» даних українців
commentss НОВИНИ Всі новини

В Мінцифри спростували інформацію про продаж «злитих» даних українців

В Міністерстві закликали українців не хвилюватися про безпеку особистих даних

22 січня 2022, 17:16
Поділіться публікацією:

В мережі після кібератаки розповсюдилися повідомлення про продаж нібито "злитих" даних українців, що користуються порталом "Дія". Такі оголошення неправдиві. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства цифрової трансформації.

В Мінцифри спростували інформацію  про продаж «злитих» даних українців

Додаток Дія, фото з відкритих джерел

У відомстві наголосили, що розповсюдження таких оголошень — це не що інше, як провокація та продовження гібридної війни. В прес-службі зазначають, що метою цього є підрив довіри українців до урядових відомств і влади. Того в мережі поширюють фейкову інформацію про те, що хакери можуть легко вивести з ладу підприємства критичної інфраструктури та отримати доступ до особистих даних громадян.

Відомо, що в оголошеннях про продаж даних, що начебто отримані в результаті кібератаки, вказано про те, що ці дані взяті з порталу "Дія". Державний портал не зберігає особисті дані українців, а лише відображає їх, отримавши доступ до державних реєстрів. Тому в прес-службі закликають громадян не панікувати, адже дані перебувають під захистом в держреєстрах. 

Додатком "Дія" користуються 13,5 мільйонів українців.

"Закликаємо українців не піддаватися паніці. Усі персональні дані перебувають під надійним захистом у держреєстрах. А оголошення про можливість купити дані, отримані після зламу 14 січня, є аферою: шахраї продають старі дані, що скомплектовані з багатьох джерел, які були злиті до 2019 року", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляв портал "Коментарі", скільки коштує модель ноутбука, виготовленого із переробленого пластику. Корпус ноутбука складається на 30% з вторинної сировини, клавіатура — на 50%. Для його виготовлення було використано перероблений пластик із полімерних матеріалів.

Ми писали, чому було здійснено хакерську атаку на урядові сайти та що розповіли експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини