Головна Новини Суспільство події В Латвії призовників до армії обрали через лотерею
commentss НОВИНИ Всі новини

В Латвії призовників до армії обрали через лотерею

Міністерства оборони Латвії провело лотерею, щоб обрати 300 чоловіків, які отримають повістку на службу в армію.

23 січня 2024, 18:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через брак добровольців Латвія відновила призов до Сил оборони та вирішила провести жеребкування для тих, хто отримає повістку в армію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання LSM.

В Латвії призовників до армії обрали через лотерею

В Латвії відбулась лотерея для призовників до армії. Фото з відкритих джерел

Незвичайне видовище відбувалося на території Міністерства оборони Латвії. На третій призов до війська не змогли набрати ще 150 призовників. Таким чином Міноборони Латвії вирішило розіграти 300 повісток в лотереї, очікуючи, що частина призовників буде відсіяна під час медогляду.

Кожному військовозобов'язаному, які знаходились у базі Міноборони було випадковим чином обрано номер, який потім розігрувався в лотереї. Трансляції лотереї відбулась в інтернеті, а комісія зафіксувала, що порушень під час жеребкування не відбулось.

"Можу підтвердити, що процес відбору пройшов успішно і правильно, ніякого зовнішнього втручання в процес відбору не виявлено", – заявив голова спостережної комісії.

Повістки військовозобов'язаним почнуть надходити з 26 січня до кінця місяця на їх електронні або фізичні адреси. Очікується, що на призовники пройдуть медогляд та будуть взяті на службу до 12 квітня.

У Латвії на військову службу підлягають громадяни чоловічої статі від 18 років. Під час служби, яка триває 11 місяців призовники отримують зарплату 300 євро, а добровольці — 600 євро щомісяця. Суттєва відмінність покликана стимулювати добровольців йти до армії та зменшити кількість призовників.

Нагадаємо, що в Україні голова наглядової ради "Укроборонпрому" Тимофій Милованов на початку січня пропонував також провести лотерею для мобілізації. Попри це військові критично відреагували на таку ідею.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи потрібно силоміць повертати чоловіків з-за кордону для мобілізації в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Микита

23 січня 2024, 22:10

ну, коли нема війни, можна і через лотерею кількох обрати. але у Латвії цікава система, типу добровольці в армії, але коли мало, то призов


Новини