Головна Новини Суспільство події В КСУ розповіли, чим зараз займається Тупицький
commentss НОВИНИ Всі новини

В КСУ розповіли, чим зараз займається Тупицький

У прес-службі відомства розповіли, що голова КСУ працює дистанційно

5 лютого 2021, 15:23
Поділіться публікацією:

У зв'язку з тим, що Управління державної охорони не допускає очільника Конституційного суду Олександра Тупицького до робочого місця, він виконує свої посадові обов'язки дистанційно. Дану інформацію оприлюднило видання "Укрінформ", посилаючись на відповідь на інформаційний запит.

В КСУ розповіли, чим зараз займається Тупицький

У КСУ розповіли, чим зараз займається Тупицький - фото з відкритих джерел

Як заявили в КСУ, виконання Олександром Тупицьким дистанційної роботи не тягне за собою ніяких обмежень обсягу трудових прав, а також передбачає оплату праці в повному обсязі та в строки, визначені українським законодавством.

У прес-службі відомства також заявили, що "з огляду на законодавчо передбачену процедуру обрання голови суду, згаданий указ президента України Володимира Зеленського не тягне відсторонення Тупицького з посади голови Конституційного суду України".

Нагадаємо, що 29 грудня президент України Володимир Зеленський тимчасово позбавив повноважень очільника головного державного суду України Олександра Тупицького. Термін відсторонення — два місяці. Повідомлялося, що в самому Конституційному Суді не визнали це рішення глави держави.

Також відомо, що голова Конституційного суду Олександр Тупицький оскаржив у Верховному суді указ президента Володимира Зеленського про відсторонення його від посади в КСУ, проте в інстанції відмовилися розглядати позов очільника Суду. Про те, як можуть розвиватися події надалі, і про те, яким буде результат протистояння з читачами "Коментарів" поділилися українські експерти.

Раніше портал "Коментарі" писав, чим може обернутися протистояння КСУ і Офісу президента для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

7 лютого 2021, 11:44

Давно пока реформировать всю судейскую власть.. Ввести обязательное декларирование ВСЕМИ судьями (и всеми чиновниками) не только доходов, но и расходов.. Уменьшить зарплаты с космических до вменяемых.. Принять закон по уголовной ответственности за получение судьями не правомерной выгоде (взятке) с заключением под стражу на срок от 15 лет без права амнистии и полной конфискации имущества, а также пожизненным запретом на занятие должностей в системе.. Пора перестать "шлепать по попке" чиновников, а вести реальную борьбу с коррупцией..


Новини