Головна Новини Суспільство події В Криму ввели жорсткі обмеження на подачу води
commentss НОВИНИ Всі новини

В Криму ввели жорсткі обмеження на подачу води

Питну воду люди отримуватимуть упродовж кількох годин на день

7 вересня 2020, 10:12 comments1508
Поділіться публікацією:

Жорсткі обмеження на подачу питної води запровадили в Криму. Погодинний графік запроваджують в Бахчисарайському і Сімферопольському районах, а також в самому Сімферополі. Про це йдеться на сайті окупаційної адміністрації півострова.

В Криму ввели жорсткі обмеження на подачу води

Вода в Криму. Фото: Getty images

Відсьогодні вода в кранах мешканців вказаних районів буде з'являтися тільки вранці та ввечері. Скористатися нею, скажімо, в Сімферополі можна буде упродовж трьох годин. Спершу воду включатимуть з 6 до 9 ранку. Потім — з 18.00  до 21.00. При цьому, за даними окупаційної влади, має знизитись рівень споживання. Якщо за стандартних умов це було 160 тисяч кубометрів на добу, то тепер цей показник має лишатися на рівні приблизно 100 тисяч кубометрів.

Запровадити такі обмеження довелося через сильну засуху. Дощів на півострові практично не було. Місцеві водойми через це значно обміліли.

Нагадаємо, що материкова Україна не подає прісну воду на окупований півострів з моменту анексії у 2014 році. Відновити постачання влада обіцяє, тільки якщо Росія поверне Крим Україні. Також переглянути рішення можуть у випадку гуманітарної кризи. Як писали "Коментарі" раніше, такої в Криму зараз немає. Хто ж насправді потерпає від дефіциту прісної води на півострові пояснив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини