Головна Новини Суспільство події В ISW назвали головний посил саміту НАТО – як це стосується Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW назвали головний посил саміту НАТО – як це стосується Росії

У ISW вважають, що саміт НАТО продемонстрував провал цілей РФ, заради яких вона розпочала війну

13 липня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Саміт НАТО у Вільнюсі продемонстрував, наскільки російське повномасштабне вторгнення в Україну відкинуло назад цілі, заради яких, як стверджує Кремль, він розпочав війну. Як передає портал "Коментарі", таку думку дійшли в Інституті вивчення війни.

В ISW назвали головний посил саміту НАТО – як це стосується Росії

Саміт НАТО. Фото: із відкритих джерел

Аналітики ISW зазначають, що ціль запобігти розширенню НАТО і, більше того, згорнути попередні раунди розширення Альянсу і відтіснити НАТО від кордонів Росії була однією із заявлених вимог Кремля перед вторгненням в Україну. Кремль постійно повторював цю мету протягом усієї війни.

"Відсутність загального резонансу в російському інформаційному просторі з приводу подій на саміті НАТО, а також вступ Фінляндії до НАТО і згода Туреччини надіслати протокол про вступ Швеції, найімовірніше, свідчить про те, що Кремль усвідомив ці поразки і не хоче про них згадувати", — йдеться у звіті.

В ISW зазначили, що у російському інформаційному просторі про саміт НАТО повідомлялося неупереджено і приглушено, що не відповідає масштабній поразці, яку саміт фактично представляє для довоєнних цілей РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Чехії Петр Павел під час дискусії на експертному форумі на полях саміту НАТО у Вільнюсі заявив, що "вікно можливостей" на фронті ЗСУ має до кінця року. Потім настане час переговорів. Раніше президент Володимир Зеленський назвав логічними припущення (було висловлено у статті The Washington Post про секретний візит директора ЦРУ Вільяма Бернса у червні до України), що Москві доведеться шукати діалог з Києвом, коли українські війська будуть на адмінкордоні з окупованим Кримом. Як оцінюєте такі заяви – і переговорні перспективи України та Росії до кінця цього року? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини