Головна Новини Суспільство події В ISW назвали дві країни, які створюють переговорні платформи щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW назвали дві країни, які створюють переговорні платформи щодо війни в Україні

Американські аналітики переконані, що Кремль насправді не зацікавлений у чесних переговорах з Україною та припинення війни

29 лютого 2024, 07:52
Поділіться публікацією:

З великою ймовірністю Туреччина та Китай розробляють власні переговорні платформи для врегулювання війни в Україні, які Кремль може використати для просування своїх наративів щодо переговорів та війни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW назвали дві країни, які створюють переговорні платформи щодо війни в Україні

Переговори. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Росія раніше активно використовувала у своїй пропаганді підхід Китаю до розпливчастого мирного політичного плану для України.

Раніше в МЗС Китаю заявили, що спеціальний представник уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуей відвідає Україну, РФ та кілька країн Європи для вирішення військового "конфлікту". Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, у свою чергу, 28 лютого заявив, що Анкара готова надати Росії та Україні ще одну платформу для переговорів.

У ISW припускають, що Кремль, швидше за все, перетворить ці запропоновані платформи на інформаційну зброю, щоб просувати ідею про те, що Україна є стороною, яка відмовляється від переговорів. Експерти ISW продовжують вважати, що Кремль не зацікавлений у сумлінних переговорах з Україною та не зацікавлений у припиненні війни на будь-яких умовах, окрім чітко сформульованих РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент Туреччини Ердоган заявив про необхідність миру між РФ та Україною. Готовий сприяти переговорам.

Також видання "Коментарі" повідомляло - тема можливих переговорів між Україною та Росією часто виринала в медіапросторі наприкінці минулого року. Немає сумнівів, що про це говоритимуть і у новому році. Вже говорять. Так, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що навіть ймовірний "відхід" з Кремля російського диктатора Володимира Путіна не є підставою для початку переговорів. Лише – виведення російських військ з усієї території України у міжнародно визнаних кордонах. Чи є ймовірність, що 2024-го дозріють умови, які зроблять переговори Києва з Москвою можливими? Які сценарії розвитку подій? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини