Головна Новини Суспільство події В Ісландії ставлять на паузу щеплення вакциною Moderna: названа причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ісландії ставлять на паузу щеплення вакциною Moderna: названа причина

Ісландія призупинила використання вакцин Moderna

9 жовтня 2021, 07:30
Поділіться публікацією:

В Ісландії поки не будуть прищеплювати людей вакциною Moderna від COVID-19. Основна причина — після введення препарату у деякої частини людей спостерігається серцева недостатність. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє The Guardian з посиланням на AFP.

В Ісландії ставлять на паузу щеплення вакциною Moderna: названа причина

Вакцинація Фото із відкритих джерел

У повідомленні говориться, рішення про те, щоб на деякий час перестати використовувати вакцину Moderna в Ісландії прийнято за пропозицією головного епідеміолога. До того ж, кажуть, що Ісландія повністю забезпечена вакциною Pfizer. Справжня ж причина такого рішення пов'язана з ростом захворюваності міокардитом і перикардитом після щеплення вакциною Moderna, а також вакцинації з використанням Pfizer / BioNTech.

Якщо говорити про вакцину Moderna, то раніше низка країн також призупинила її використання. Зокрема, Фінляндія прийняла рішення не вакцинувати Moderna чоловіків, яким ще не виповнилося 30 років. Причина, знову ж таки, пов'язана з ризиком навантаження на серце. Швеція заборонила використовувати вакцини для людей, молодше 1991 року народження. Данія також відмовилася від щеплення Moderna молодих людей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — імунолог просити людей не панікувати, якщо раптом виявиться, що після проходження повного курсу вакцинації у вас в крові не виявиться антитіл. Імунний захист організму насправді вже швидше за все отримала додатковий заряд для боротьби з вірусом. Проблема, швидше за все, в тест-системі, яка не здатна на 100% виявляти наявність антитіл в організмі людини. Тому вакцинуватися потрібно, так як це єдина гарантія уникнути ускладнень після зараження коронавірусів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини