Головна Новини Суспільство події Імунолог пояснив, чому відсутність антитіл після вакцинації - не причина панікувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Імунолог пояснив, чому відсутність антитіл після вакцинації - не причина панікувати

Відсутність антитіл після вакцинації, чи не свідчить про неефективність щеплення

8 жовтня 2021, 17:28
Поділіться публікацією:

Якщо після вакцинації проти коронавірусу ви зробили тест на наявність антиген, і він виявився негативним, не варто панікувати. Головна функція тест-систем для виявлення захворювання полягає в тому, щоб отримати відповіді на питання "чи хворіли ви?". Не всі тести здатні відзначити наявність антитіл після вакцинації. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів імунолог лабораторії імунології Інституту педіатрії, акушерства і гінекології ім. А. Лук'янової Борис Донський.

Імунолог пояснив, чому відсутність антитіл після вакцинації - не причина панікувати

Вакцинація Фото із відкритих джерел

Медик зазначив, будуть виявлені антитіла чи ні багато в чому залежить від того, якою тест-системою проводився забір аналізів, а також від того, якою вакциною вакцинувалася людина. Тому не можна на 100% покладатися на результат. Різна чутливість тест-систем теж впливає на кінцевий результат.

Борис Донський додав, тест-система може підтвердити, що людина перехворіла і зараз хворіє, але не може підтвердити — вакцинована вона чи ні.

За словами імунолога, вакцинація дійсно допомагає організму швидше подолати інфекцію, тим самим допомагаючи уникнути важких випадків захворювання. Щеплення — це свого роду тренування для імунної системи, якій буде простіше боротися з вірусом, адже його вже не потрібно буде розпізнавати. У імунної пам'яті вірус залишається саме завдяки вакцинації. Якщо ж людина не була щеплена, то її імунній системі знадобиться майже тиждень часу, щоб підготуватися до боротьби з вірусом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — обов'язкова вакцинація в Україні, готуватися потрібно вже зараз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини