Головна Новини Суспільство події В Україні запропонували скасувати свято 8 березня і 9 травня
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запропонували скасувати свято 8 березня і 9 травня

В Україні можуть з'явиться інші неробочі дні замість скасованих

21 вересня 2021, 20:08
Поділіться публікацією:

Інститут національної пам'яті розробив законопроект, в якому пропонує зробити робочими 8 березня і 9 травня. Про це повідомляється на сайті відомства.

В Україні запропонували скасувати свято 8 березня і 9 травня

Календар, фото з відкритих джерел

Згідно з документом, 8 березня не тільки планують зробити робочим, а й прибрати з календаря святкових дат. 9 травня, як День Перемоги над нацизмом під час Другої світової залишать святом, але він буде робочим. Крім цього, може з'явиться ряд нових вихідних днів. Наприклад, неробочим днем планують зробити 9 березня — Шевченківський день. І замість 9 травня вихідним може стати 8 травня — День пам'яті і примирення. З'являться і нові свята з вихідними. Інститут нацпам'яті пропонує українцям кожної другої п'ятниці вересня проводи вдома і відзначати в колі близьких День сім'ї. Решту дат планують залишити без змін. Примітно, що вихідний на Різдво Христове в документі прописаний один раз — 7 січня. Хоча останні кілька років Україна відзначала його двічі — 25 грудня і 7 січня за різними календарями і обрядами.

Раніше портал "Коментарі" писав, що президент України Володимир Зеленський під час привітання громадян країни з Днем пам'яті і примирення заявив, що свято запроваджено не в заміну Дню перемоги, який святкується 9 травня, а служить для збереження і глибокого розуміння історії України та світу. Також Зеленський засудив будь-які виправдання нацизму і відзначив подвиг багатьох народів, що пліч-о-пліч боролися проти тоталітаризму. Крім цього Володимир Зеленський закликав світових політиків поважати міжнародні інститути і правила для підтримки глобального світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

22 вересня 2021, 05:05

И сделать праздник в честь нашего ублюдочного правительства и назвать его Днем пидараса! И европе лизнули и себя прославили!))

Иван

21 вересня 2021, 21:04

И шо, опять какую-нибудь панихиду вместо праздника внедрят? Задолбали эти свечки на экране. То героев крут у них повбывалы, то голодомория, то загыбли очередные герои майдана, то еще новая напасть - иловайская трагедия (хотя сначала казалы - то пэрэмога)


Новини