Головна Новини Суспільство події В Генштабі розповіли, куди ворог перекинув частину окупантів, які стояли в Маріуполі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Генштабі розповіли, куди ворог перекинув частину окупантів, які стояли в Маріуполі

На 68-й день війни в Україні російська армія намагається створити сприятливі умови для наступу на Слов’янськ та Сєверодонецьк, взяти під повний контроль Рубіжне, покращити позиції в Попасній

2 травня 2022, 08:33 comments1583
Поділіться публікацією:

Ключовим для окупантів під час масованого наступу на Донбасі є взяття Попасної. Саме тому в цьому напрямку ворог намагався покращити тактичне положення. Противник вже посилив війська за рахунок переміщення з Маріупольського напрямку однієї батальйонної тактичної групи. Як інформує видання "Коментарі", про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

В Генштабі розповіли, куди ворог перекинув частину окупантів, які стояли в Маріуполі

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Як і в попередні дні неспокійно на напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. Ворог не полишає спроб просунутися до взяття в кільце сил ООС на Донбасі.

На Донецькому напрямку угруповання окупаційних військ веде наступальні дії практично вздовж всієї лінії зіткнення. На Лиманському напрямку противник здійснював вогневий вплив на підрозділи наших військ на рубежі Лиман – Сіверськ з метою витіснення їх із займаних позицій та створення умов для наступу на Слов’янськ. На Сєверодонецькому напрямку основні зусилля ворог зосереджував на взятті під повний контроль Рубіжного та підготовці до наступу на Сєверодонецьк. 

З метою нарощення системи протиповітряної оборони противник розгорнув додаткові зенітно-ракетні комплекси на тимчасово зайнятих та тимчасово окупованих територіях Луганської та Запорізької областей.

За попередню добу підрозділи протиповітряної оборони вразили десять БпЛА “Орлан-10”. 

Зазнає ворог значних втрат, особливо у артилерії, і на суходолі. Тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито десять атак російських окупантів, знищено два танки, сімнадцять артилерійських систем, тридцять вісім одиниць бойової броньованої техніки та 10 одиниць автомобільної техніки противника. 

Читайте також на порталі "Коментарі — розриви по всій Бєлгородській області знову розбудили росіян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини