Головна Новини Суспільство події В Естонії заявили, що Росія намагається зруйнувати одну із важливих міжнародних організацій
commentss НОВИНИ Всі новини

В Естонії заявили, що Росія намагається зруйнувати одну із важливих міжнародних організацій

В Естонії вважають, що мета Росії полягає в тому, щоби повністю зруйнувати ОБСЄ

28 листопада 2023, 08:35
Поділіться публікацією:

Мета Росії полягає у зупинці роботи ОБСЄ, проте Естонія та інші країни обіцяють не дати їй реалізувати ці плани. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна.

В Естонії заявили, що Росія намагається зруйнувати одну із важливих міжнародних організацій

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна

Міністр прокоментував російське блокування голосування за головування Естонії в ОБСЄ та призначення на цю роль Мальти.

"Однак, оскільки нашу кандидатуру остаточно заблоковано, ми не виступаємо проти альтернативної пропозиції Північної Македонії. Мета Росії — розвалити ОБСЄ, але ми не дамо їй шансу зруйнувати організацію", — наголосив Тсахкна.

Цього тижня Російська Федерація разом із Білорусією наклали вето на затвердження Естонії як наступного глави ОБСЄ у 2024 році.

Після цього роль голови запропонували Мальті, яка зберігає нейтралітет щодо війни в Україні, хоча й засудила російську агресію і приєдналася до європейських санкцій. Однак РФ заблокувала і цю пропозицію, зазначають у ЗМІ.

Читайте також на порталі "Коментарі" – питання підтримки України західними союзниками останнім часом активізувалося. У США досі не вжито нових заходів щодо надання такої допомоги через розбіжності в Конгресі. При цьому, як зазначає видання Newsweek, американська влада, схоже, боїться поразки Росії у цій війні – тому дозують допомогу Україні. Аналогічну політику сповідують, зважаючи на все, європейці, де останнім часом набирають сили партії, які борються за мирні переговори між Києвом і Москвою. При цьому генсек НАТО Єнс Столтенберг запевняє, що Альянс підтримуватиме Україну якнайдовше, щоб Київ отримав найкращі умови для мирних переговорів. На тлі явної нерішучості Заходу росіяни встигли окопатися, стримати тиск українського наступу, а тепер самі йдуть вперед, особливо в районах Авдіївки та Куп'янська. Портал "Коментарі" звернувся до експертів, які охарактеризували те, що відбувається на військовому та дипломатичному фронті російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини