Головна Новини Суспільство події В "Енергоатомі" розповіли, як зараз працюють українські АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

В "Енергоатомі" розповіли, як зараз працюють українські АЕС

В "Енергоатомі" зазначили, що діючі атомні електростанції України продовжують працювати стабільно

10 березня 2022, 14:10
Поділіться публікацією:

Попри загострену ситуацію в Україні через російське вторгнення, атомні електростанції продовжують працювати в стабільному режимі. Про це на сторінці у Facebook повідомляє "Енергоатом".

В "Енергоатомі" розповіли, як зараз працюють українські АЕС

Як зараз у країні працюють АЕС (фото з відкритих джерел)

Зазначається, що потужність чотирьох українських АЕС забезпечує необхідні обсяги виробництва електроенергії для потреб нашої країни. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на атомних станціях знаходиться в межах норми.

Через російську агресію "Енергоатом" посилив контроль і визначив виняткову пріоритетність безпеки ядерних установок над усіма іншими.

До речі, Запорізька АЕС, розташована в місті Енергодар, вже 6 діб перебуває під контролем окупантів, на її території зараз розташовано 50 одиниць важкої техніки, близько 400 військових та багато вибухівки. І, на жаль, технічні питання, персонал станції, має узгоджувати із загарбниками. Наразі працюють два енергоблоки Запорізької АЕС.

Нагадаємо, українська влада направила інформацію МАГАТЕ про Запорізьку атомну електростанцію, яку захопили російські окупанти. Наразі працівники ЗАЕС продовжують працювати, керівництво станції виконує накази командира російських військ.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що міністр Герман Галущенко заявив, що вже завершується синхронізація української енергетичної мережі із європейською ENTSO-E. Для завершення процесів потрібно ще кілька днів, тому найближчим часом відбудеться приєднання.

Читайте також, що окупація російськими військами зони відчуження та атомної електростанції у Чорнобилі становить ядерну загрозу для Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини