Головна Новини Суспільство події В "Енергоатомі" розповіли, що сталося на Південноукраїнській АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

В "Енергоатомі" розповіли, що сталося на Південноукраїнській АЕС

"Енергоатом" спростував чутки про аварію на Південноукраїнській АЕС

4 вересня 2024, 14:17
Поділіться публікацією:

Державне підприємство "Енергоатом" офіційно спростувало інформацію про нібито аварію на Південноукраїнській атомній електростанції. У компанії заявили, що жодної аварійної ситуації не відбулося, а поширення таких чуток назвали дезінформацією.

В "Енергоатомі" розповіли, що сталося на Південноукраїнській АЕС

"Енергоатом" роз'яснив ситуацію на Південноукраїнській АЕС

За даними "Енергоатому", нещодавно на одному з енергоблоків станції було виявлено технічне зауваження. У зв’язку з цим енергоблок був розвантажений на 33% від номінальної потужності. Це стандартна процедура, яка передбачена регламентом у разі виявлення технічних проблем. Після відновлення пошкоджених ліній електропередач фахівцями "Укренерго" потужність енергоблоку буде відновлена до штатного рівня.

“Ця подія не пов’язана із проведенням ремонтної кампанії. Зазначена ситуація виникла внаслідок складних перехідних режимів, що сталися через ворожі обстріли інфраструктури Укренерго і супроводжувались значними коливаннями параметрів мережі (частота, напруга, струм), до якої були підʼєднані енергоблоки, з відключенням енергоблоків від мережі”, – йдеться у повідомленні компанії. 

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у липні уже була аварія на Південноукраїнській АЕС, втім в Міненерго та Енергоатомі спростовували цю інформацію, заявляючи про вороже ІПСО.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Україна 28 серпня надіслала МАГАТЕ офіційну ноту, в якій вказано, що 26 серпня Російська Федерація розпочала масовану ракетну та безпілотну атаку на критично важливу інфраструктуру та енергетичний сектор України з метою паралізувати роботу енергогенеруючих об'єктів України. В результаті атаки о 08:58 за східноєвропейським часом були знеструмлені енергоблоки, а саме: 1, 3 і 4 Рівненської атомної електростанції були відключені від мережі. О 09:05 за східноєвропейським часом енергоблоки Південноукраїнської атомної електростанції. Потужність була знижена до сумарного рівня 1 800 МВт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини