Головна Новини Суспільство події В двох областях України захворюваність не відповідає "зеленій" зоні
commentss НОВИНИ Всі новини

В двох областях України захворюваність не відповідає "зеленій" зоні

Норма динаміки госпіталізованих повинна складати не більше ніж 50%.

31 липня 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

Станом на суботу, 31 липня, майже всі регіони України перебувають у "зеленій" зоні карантину. Однак в Закарпатській та Хмельницькій області один з епідеміологічних показників виходить за межі норми.  Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров'я.

В двох областях України захворюваність не відповідає "зеленій" зоні

В Закарпатській та Хмельницькій області один з епідеміологічних показників виходить за межі норми Фото: zp.gov.ua

Так, в Закарпатській області "зеленому" рівню не відповідає показник динаміки госпіталізацій. У даному регіоні він становить 82,1%, а вчора був 21,9%.

У Хмельницькій області  динаміка госпіталізацій піднялась до 86,4% (днем раніше 34,0%,)

Варто зазначити, що норма динаміки загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим чи підозрою на коронавірус повинна складати не більше ніж 50%.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, чому в Україні може стати обов'язковою вакцинація від коронавірусу. Українців можуть почати зобов'язувати до отримання щеплення проти COVID-19. Читайте також, що один із найбільш заразних варіантів коронавірусної хвороби, дельта-штам, дістався і до української столиці. І поки шестеро пацієнтів Олександрівської лікарні перебувають під пильною увагою медиків, епідеміолог Людмила Мухарська повідомила, як слід діяти українцям в такий тривожної ситуації.

На думку Мухарської, яка раніше була заступницею головного санлікаря країни, в першу чергу всьому населенню необхідно зберігати спокій. Найбільш "ясні" голови повинні бути у медиків, для яких, цілком можливо, починається чергова гаряча пора на роботі. Епідеміолог каже, що від українців потрібно зовсім небагато — чітко дотримуватися карантинних обмежень (носити маску, тримати дистанцію, мити руки або користуватися антисептиком), а також за можливості зробити щеплення проти коронавірусу. Особливо обережними потрібно бути тим українцям, які вирушили на відпочинок за кордоном — там найбільше можливості підхопити дельта-штам.

Раніше "Коментарі" повідомляли, які вакцини, на думку дослідників, можуть бути неефективними для деяких категорій людей. Подробиці — в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини