Головна Новини Суспільство події В «Дії» з’явилися COVID-сертифікати про бустерну дозу: як його загрузити
commentss НОВИНИ Всі новини

В «Дії» з’явилися COVID-сертифікати про бустерну дозу: як його загрузити

Новий сертифікат діятиме 270 днів з моменту вакцинації

1 лютого 2022, 10:25
Поділіться публікацією:

У додатку "Дія" відтепер можна згенерувати сертифікат про бустерну дозу вакцини від коронавірусу. Раніше у Міністерстві цифрової трансформації обіцяли, що сертифікат про бустер буде доступний вже цього тижня. Нині про таку можливість діляться самі українці у Twitter, передає портал "Коментарі". 

В «Дії» з’явилися COVID-сертифікати про бустерну дозу: як його загрузити

Сертифікат про бустерну дозу у додатку "Дія". Фото з відкритих джерел

Відомо, що термін дії сертифікату про бустерну дозу становитиме 270 днів з моменту вакцинації.

Сертифікат про бустерну дозу генерується за таким же принципом, як і інші документи про вакцинацію. Якщо ви вже пройшли бустеризацію, просто подайте запит на оновлення актуальної інформації — загрузіть сертифікати наново і там з’явиться новий документ. Щоб його отримати, потрібно зайти в меню "Послуги", обрати "COVID-сертифікати" і згенерувати документ, після чого він підтягнеться до сертифіката про вакцинацію. Якщо цього не сталось одразу, спробуйте трохи пізніше, адже система може ще оновлюватись. 

Станом на 1 лютого 2022 року бустерну дозу вакцини від коронавірусу отримали 356 тисяч 98 українців, з яких 16 372 громадяни лише за останню добу.

Нагадаємо, в Україні бустерну дозу дозволили робити усім повнолітнім громадянам з 6 січня 2022 року.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в Україні було анонсовано виплату додаткових 500 гривень для тих, хто зробить бустерну дозу. Нині в Україні виплачують 1000 грн всім повнолітнім громадянам України, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Наразі програмою єПідтримка вже скористалися понад 7 мільйонів 350 тисяч українців. На їхні рахунки держава перерахувала 7,35 мільярдів гривень, з яких майже 2 мільярди були витрачені. 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини