Головна Новини Суспільство події В деяких областях вдарить +30 градусів: коли і де зміниться погода в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В деяких областях вдарить +30 градусів: коли і де зміниться погода в Україні

В частині регіонів температура повітря хоч і не буде такою спекотною, але підніметься до +18…+23 градусів

18 жовтня 2023, 22:20
Поділіться публікацією:

Ситуація з погодою в  українських регіонах, незважаючи  на  суттєве  похолодання, яке  маємо тепер, на вихідні кардинально зміниться, повернеться тепло.  На території деяких областей  стовпчик термометра  "перескочить" на літні показники, а  в деяких місцях  навіть буде спекотно  –  літніх +30 градусів. Така висока температура очікується  цієї суботи, 21 жовтня.

В деяких областях вдарить +30 градусів: коли і де зміниться погода в Україні

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Ситуацію з прогнозом  погоди на  ці дні уточнює  синоптикиня  Наталія Діденко.  Вона пояснила стрибки мінусових та  спекотних температур  цього місяця. Як стверджує Діденко, до цього прогностичні моделі показали, що у вихідні ніби має бути мокрий сніг і сильний холод.  Проте ситуація з погодою  різко змінилась. Наша територія  перебуває на так званій  лінії розподілу холодного та теплого повітря, і зараз метеорологічні моделі показали  раптове потепління.

Як наголосила прогнозистка,  стовпчик термометра 21 жовтня  показуватиме майже  літні плюси, а в  південних регіонах очікується  до +25…+30 градусів.

При цьому,  літня спека  буде  на території  Одеської області, частково  на території Миколаївської,  та в сусідніх з Одещиною регіонах. областях. Проте, на території  деяких областей  буде холодно.  Для прикладу,  на території Чернігівської  та Сумської  областей   т прогнозується тільки  +7+9.

"У суботу (21 жовтня – ред.) ніякого тобі снігу і, навпаки, підвищення температури повітря до неймовірних +15+19 градусів, у центрі до +18+23 градусів, а на півдні до +25+30 градусів", – зазначає  синоптикиня.

За її прогнозом, в четвер, 19 жовтня ніякі серйозні опади в нашій країні не передбачаються. Кругом буде переважно суха погода, тільки  в областях поруч з Карпатами  існує ймовірність невеликих  опадів

"На півдні та, відповідно, на морях, очікується сильний вітер. Температура повітря найнижчою буде на півночі та заході, +9+12 градусів, на сході, півдні та у центральній частині України +12+19 градусів. Нічні та ранкові тумани", –  продовжила  Діденко.

В Києві  19 жовтня опадів не  буде, але  тепла  буде менше. Вночі температура повітря буде від +2 до +5 градусів, а  денної пори – від +9 до +11 градусів.

В п’ятницю, 20 жовтня, атмосферний фронт прийде  з дощами в Україну. Опади  не  прогнозуються  тільки в південних регіонах.

"Буде майже скрізь тепло, +12+18, на півдні до +22 градусів. Але на півночі холодно, вдень лише +6+12 градусів", – сказала  Діденко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, якою буде зима 2024 в Україні

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини