Головна Новини Суспільство події В ДБР зацікавилися, як фірми з орбіти Коломойського отримали автогаз вдвічі дешевше ринку
commentss НОВИНИ Всі новини

В ДБР зацікавилися, як фірми з орбіти Коломойського отримали автогаз вдвічі дешевше ринку

ДБР розслідує, як люди Галущенка під час вторгнення допомогли «приватівцям» заробити 300 мільйонів на автогазі

7 лютого 2023, 15:55
Поділіться публікацією:

Працівників ДБР зацікавив аукціон Міненерго щодо продажу скрапленого газу в квітні 2022 р. Слідчі підозрюють продаж палива по заниженій ціні фірмам, пов’язаним з групою "Приват". В результаті таких оборудків "Укрнафта" недоотримала прибутку на суму 300 млн грн. Як інформує видання "Коментарі", про це пишуть "Наші гроші".

В ДБР зацікавилися, як фірми з орбіти Коломойського отримали автогаз вдвічі дешевше ринку

Автогаз. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, схема була немудряща. Комітет під керівництвом першого заступника міністра енергетики Юрія Власенка провів аукціон по продажу газу "Укрнафти" на біржі, у якої не було необхідних дозвільних документів, звісно туди ніхто окрім "приватівців" не заявився, і забрали його по низькій ціні 28 тисяч гривень за тону. В цей же день "Укргазвидобування" провело аукціон на іншій нормальній біржі і з нормальною конкуренцією. І його ціна злетіла до 55 тисяч гривень. Тобто вдвічі дорожче. Ось ця різниця між цінами продажу і призвела до того, що "приватівці" забрали паливо дешево та продали через свої заправки по ринковій ціні. А отриману маржу в розмірі 300 мільйонів поділили з ким захотіли.

"Оборудка була у квітні, коли рашистів тільки викинули з-під Києва. ДБР відкрило справу у травні. Однак віз цієї справи і нині там. І Офіс президента досі не має претензій до угрупування міністра Германа Галущенка, яке і утнуло цю та інші оборудки", — зазначають журналісти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому заяви про швидке членство України в ЄС перебільшені – коли реально це можливо.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чому ЗСУ продовжують утримувати Бахмут – коли, все ж таки, надійде команда залишити місто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини