Головна Новини Суспільство події Увечері 3 травня був рекорд ракетних ударів по Україні: скільки вдалося збити
commentss НОВИНИ Всі новини

Увечері 3 травня був рекорд ракетних ударів по Україні: скільки вдалося збити

Водночас авіація Повітряних сил України протягом доби здійснила десятки авіавильотів, атакувавши супротивника

4 травня 2022, 07:40 comments2022
Поділіться публікацією:

Російська армія увечері 3 травня випустила понад 20 ракет по різних областях України, більшість із Каспійського моря. Як передає портал "Коментарі", про це в соцмережі Facebook повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Увечері 3 травня був рекорд ракетних ударів по Україні: скільки вдалося збити

Ту-95. Фото: з відкритих джерел

Увечері 3 травня сирена, що сповіщає повітряну тривогу, лунала по всій території України. Стратегічні бомбардувальники Росії Ту-95 і Ту-160 були підняті в небі Каспійського регіону. Саме звідти було нанесено більшість ударів по території України.

Юрій Гнат зазначив, що за попередніми підрахунками з літаків було випущено 18 ракет. Ракети було випущено по об'єктах інфраструктури у Дніпропетровській, Кіровоградській, Львівській, Вінницькій, Київській та Закарпатській областях. Щодо ударів по Одеській та Донецькій областях, то постріли були зроблені з іншої території країни-агресора.

Упродовж 3 травня силами ППО вдалося збити 8 ракет. Також є інформація, що не виконали своє завдання та було збито 7 безпілотників. Також ЗСУ знищили 1 авіаційну ракету.

Гнат підкреслює, російське командування вже починає замислюватися над кількістю вертольотів і літаків, що залишилися. Тому вони останнім часом намагаються не заходити у повітряний простір України, завдаючи ударів за межами України зі своєї території.

Українська авіація минулої доби була піднята в небо не менше 10 разів. Було завдано близько десяти ракетно-бомбових ударів по накопиченню ворожих військ, а також по складах з боєприпасами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — окупанти виставляють свої вимоги навіть школярам окупованих районів Донбасу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини