Головна Новини Суспільство події Утоплення "Москви" - найбільша поразка російського флоту з часів ВМВ
commentss НОВИНИ Всі новини

Утоплення "Москви" - найбільша поразка російського флоту з часів ВМВ

За наявними даними, причиною пошкоджень ворожого корабля стали ракети "Гарпун"

14 квітня 2022, 10:10 comments5738
Поділіться публікацією:

Підбитий у Чорному морі російський крейсер "Москва" рік буде небоєздатним. Як передає портал "Коментарі", про це повідомив прес-секретар оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

Утоплення "Москви" - найбільша поразка російського флоту з часів ВМВ

Крейсер Москва. Фото: з відкритих джерел

Спікер штабу Одеської ОВ зазначив, що причиною пошкоджень корабля стало влучення ракет "Гарпун" українського виробництва. Братчук уточнив, що навіть у тому випадку, якщо пожежу на кораблі вдасться оперативно загасити, то щонайменше рік ворог не зможе використати пошкоджений корабель.

Крім того, привертає увагу один цікавий момент – саме корабель "Москва" зображений на нових поштових марках, які тепер випустила "Укрпошта". Зокрема, крейсер – на марках "Російський військовий корабель, йди…! Героям слава!".

Зазначимо, 13 квітня з'явилися повідомлення про пожежу на кораблі "Москва". Пізніше стало відомо, що пожежа на крейсері виникла після прицільного влучення ракети "Гарпун". Важливо відзначити, що саме корабель "Москва" атакував українських прикордонників на острові Зміїний. Тоді цей корабель був посланий у всьому відомому напрямку, що згодом стало мемом, що вірусно поширився по всій країні.

Коментуючи новину радник глави Офісу президента Олексій Арестович зазначив у себе у Facebook, утоплення "Москви" — колосальна за значенням військова подія та найбільша поразка російського флоту з часів ВМВ, і найбільший військовий корабель, потоплений у світі після 1945 року.

"Дуже дзвінкий ляпас, тим більше символічний за назвою", – написав Арестович.

Читайте також на порталі "Коментарі" — розвідка Британії повідомила, коли розпочнеться масований наступ Росії на Донбасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини