Головна Новини Суспільство події Утилізація прострочених ATACMS: реакція Пентагону
commentss НОВИНИ Всі новини

Утилізація прострочених ATACMS: реакція Пентагону

В американському оборонному відомстві заперечують інформацію про утилізацію прострочених ATACM

5 січня 2024, 07:50 comments2309
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", в американському виданні "Newsweek" з'явилася інформація, що Сполучені Штати планують утилізувати сотні ATACMS зі строком придатності, що минув, замість того, щоб передати їх Україні. У Пентагоні цю інформацію заперечують.

Утилізація прострочених ATACMS: реакція Пентагону

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

"Так, я бачив ці повідомлення у пресі. Це неправда. Ці повідомлення помилкові", — сказав на брифінгу представник Пентагону, генерал Патрік Райдер.

Зазначимо, що раніше координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі також не підтвердив інформацію про те, що Сполучені Штати мають намір утилізувати ракети ATACMS зі строком експлуатації, що минув.

В американській пресі у жовтні 2023 року заявили, що США передали невелику партію з 20 ракет ATACMS Україні, які були миттєво використані для ударів по російських базах. Президент Зеленський відзначив ракети та зазначив, що вони добре "зарекомендували себе".

Однак Деніел Райс розповів, що Lockheed Martin, яка виробляє ракети ATACMS, збирається їх знищити за великі кошти американських платників податків, замість того, щоб відправити цю "чудову легальну високоточну касетну зброю" в Україну. За словами колишнього радника Залужного, незважаючи на закінчення терміну придатності, ця зброя може бути використана у війні.

"Вони працюють. Усю зброю згодом замінюють кращою, смертоносною та економічно ефективною зброєю. Ці ракети додають дальності, точності та вбивчості, яких Україна не має", — сказав Райс.

Подібну думку висловив американський генерал Бен Ходжес, який зазначив, що ракети ATACMS можна використовувати роки після закінчення дати експлуатації. Крім того, Ходжес зазначає, що "не відправляти ATACMS на основі терміну придатності – це політичне рішення, а не питання безпеки" і додає, що немає вагомих причин не робити постачання ракет Україні.

Науковий співробітник аналітичного центру Міжнародного інституту стратегічних досліджень Фабіан Хінц вважає, що Україна могла б використати "десятки тисяч" застарілих американських ракет, у тому числі і ATACMS, за допомогою встановлення HIMARS та завадити російським постачанням із Криму. Крім того, головними цілями в такому разі стали б російські бази, військова інфраструктура та війська РФ на великій території влучення ракет.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи ракетний терор з боку РФ може прискорити допомогу Україні: про що говорить реакція союзників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

фєдя

5 січня 2024, 13:23

За Будапештським меморандумом США гарантувало Україні недоторканість кордону і допомогу в випадку агресії.

wing888 ที่น่าเชื่อถือ

5 січня 2024, 08:18

wing888ที่น่าเชื่อถือ ระบบการเล่นเกมของ Wing888 มีชื่อว่า Wing888 Gaming Platform pg slot ซึ่งเป็นระบบเสริมสร้างความสะดวกสำหรับผู้เล่นในการเข้าถึงเกมที่เป็นสินค้าของ เล่นWing888


Новини