Головна Новини Суспільство події Успіх агросектору стало об'єктом особливої уваги фіскалів - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Успіх агросектору стало об'єктом особливої уваги фіскалів - експерт

Йдеться про гучному законопроекті №5600 і мінімального податкового навантаження на гектар

16 серпня 2021, 05:25
Поділіться публікацією:

За минулі десять років політика державної підтримки аграрного сектора змінилася поступовим, але планомірним скасуванням минулих преференцій і все більшим затягуванням гайок в оподаткуванні сільськогосподарських виробників. Про це повідомляє генеральний директор асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Роман Сластьон виданню "Коментарі-Україна".

Успіх агросектору стало об'єктом особливої уваги фіскалів - експерт

Роман Сластьон - фото з відкритих джерел

"Успіх агросектора, отриманий тяжкою працею, виснажливою конкурентною боротьбою і розвитком інфраструктури, став об'єктом особливої уваги фіскалів. Спочатку позбавили молоко- і м'ясопереробну галузі преференцій по ПДВ. Далі позбавляли відшкодування при експорті по зерновим культурам, збільшували фіксований сільськогосподарський податок в рази, закрутили історію з "соєвими правками", скасували взагалі спецрежим з ПДВ для агросектору, урізали залишки держпідтримки в два рази від обіцяного ", — вважає Роман Сластьон.

За його словами, мова йде про гучний законопроєкт №5600 і мінімальне податкове навантаження на гектар, яке пропонувалося робити з урахуванням єдиного соціального внеску (ЄСВ), що мало б сприяти виведенню з тіні не тільки оренди землі, а й виплат зарплати.

"В результаті ЄСВ з розрахунку виключили, а планку в 5% залишили. Такий фінт, за попередніми оцінками, в середньому обійдеться "білим" легальним аграріям в необхідності доплати близько 300 грн / га податку ", — додав він.

Нагадаємо, дуже високі ціни на зернові та олійні в 2020 і 2021 роблять агросектор знову рятувальним кругом і локомотивом української економіки, заявив аграрний експерт, президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса "Коментарі-Україна". За його словами, бізнес загалом (і агробізнес, в тому числі) просто не розуміє, куди наша країна йде або котиться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини